Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Oda Meclis Başkanı Ümit Soneren ve beraberindeki heyet Didim"deki ören yerlerini inceleyerek denetlemelerde bulundu.
Heyet ilk olarak yapımı devam eden Milet Müzesi, Milet Ören yeri ve İlyas Bey camisi restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Ziyarette Müsteşar İsmet Yılmaz"a Milet Müze Müdürü Mehmet Arif Bilici tarafından brifing verildi. Brifingde, uzun zamandır kapalı bulunan Milet Müzesi"nin en modern şekilde dizayn edilerek ülke ve yöre turizminin hizmetine girmesi için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını, çalışmaların bu hızla gitmesi halinde önümüzdeki sezona yetiştirmeye çalışacaklarını bildirildi.
Daha sonra Didim D-Marinaya geçen heyet burada Didim"de bulunan Turizm yatırım Tahsis alanlarının son durumu, Didim Turizminin karşılaştığı sorunlar ile çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulundu. Toplantıya ilgili bakanlıkların il müdürleri ve diğer yetkililerde katıldı. Toplantıda Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver tarafından Müsteşar İsmet Yılmaz"a plaket takdim edildi.
Toplantı sonunda ziyaret ve incelemelerle ilgili bilgiler veren Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver ; “Sayın Müsteşarımızı ve Genel Müdürümüzü ilçemizde ağırlamaktan son derece mutluyuz. Ülke turizminin parlayan yıldızı olan ilçemizin var olan sorunlarının en yetkili makamlar tarafından yerinde incelenmesi, sorunların bir an önce çözüme kavuşması açısından son derece önemli. Bu anlamda Sayın Müsteşarımıza ve Genel Müdürümüze, ilçemiz adına ve turizm sektöründe hizmet veren esnafımız adına teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.