Gaziantep'te 14 yaşındaki kız çocuğuna fuhuş yaptıran şebeke üyesi 5 kişinin yanı sıra çocuk ile ilişkiye girdiği öne sürülen 15 kişi gözaltına alındı.


Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süre önce Kilis'ten Gaziantep'e getirilen 14 yaşındaki H.Y.'ye fuhuş yaptırıldığı ihbarını aldı. İddia üzerine yürütülen geniş çaplı araştırmanın ardından H.Y. yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili adliyeye sevk edilen ve ismi öğrenilemeyen bir şahıs da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmayı derinleştiren savcı, birçok kişiyle ilişkiye girdiği öğrenilen H.Y.'nin bir şebeke tarafından fuhuşa zorlandığını ortaya çıkardı.

Savcılık talimatıyla polis tarafından çeşitli bölgelerde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 5'i şebeke üyesi, 15'i kızla ilişkiye girdiği öne sürülen şahıslar olmak üzere 20 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şahıslar, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı adliyeye getirilirken basın mensuplarına saldırmaya çalıştı.

Öte yandan, olayla ilgili 5 kişinin daha arandığı ve koruma altına alınan 14 yaşındaki kız çocuğunun ailesine teslim edileceği öğrenildi.