Didim Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Belediye Meclis Üyeleri Serdar Topal ve Kadir Karakaya, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver ve Meclis Üyeleri, esnaf temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Konferansta konuşan Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Atilla Yüksel, “Müşteriyi Anlamak ve Satışları Artırma” yöntemleri konulularında slayt eşliğinde bilgiler verdi. Yüksel müşterinin satış esnasındaki durumunu anlatan Yüksel, “Müşteri neden satın alır, neden satın almaz bunlar satış için önemli unsurlar; Bu anlamda herkese müşteri diyemeyiz. Çünkü müşteri duyuları ve duyguları ile satış yapar. Burada ilk olarak müşterilerin zekâsına değil, duygularına hitap edilmeli. Müşteri karasızdır; Satışı iyi yapamaz isek sadece 1 kez ürünü satarız, Müşteriye fayda ve çözümler götürerek satış yapılmalı. Satış esnasında Müşteriye kendisinin iyi hissetmesini tasarrufunu, para ve süre anlamda kazancını ve dürüst ve güvenilir bir imaj sergilemekte önemlidir. Bu tür tutumların tersi ise satın almayı engeller. Müşterinin istek ve taleplerine doğru şekilde cevaplamak ta önemli. Bu satışlarda satış temsilcinin samimiyeti dürüstlüğü, giyimi kulamı ve ilgisi de önemli” dedi.
Konferansta reklamın ve tanıtımın nasıl yapılacağına örnek olması amacıyla katılımcılara kibrit kutusu ve jelatin kağıdı dağıtılarak, herkesin bu malzemeleri kullanarak satış yapması istenildi. Katılımcılar yaptıkları değişik ambalaj kutuları satış yapacağı yöntemi anlattı. Konferansta bu etkinlikle katılımcılarında bire bir fikirleri de ele alındı. -iha