Sökeli Engin Durna (28) ile hayatını Pazar akşamı gerçekleşecek düğün töreni ile birleştirecek Ukraynalı Sabina Faizieva (19) Müslüman olmayı seçti. Ailelerin katıldığı mini tören İlçe Müftlüğü"nde yapılırken, törende MHP Söke İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu"da bulundu.
Müftülükte yapılan törende, İl Müftüsü Mevlüt Haliloğlu"nun İslam dini hakkında temel bilgileri vermesinin ardından Ukraynalı gelin Sabina Faizieva, kelime-i şahadet getirdi ve genç çiftlerin imam nikahı kıyılarak dua edildi.
Eşinin Müslümanlığı seçmesinde kendisi ve ailesinin hiçbir zorlaması olmadığını anlatan Engin Durna, ''Kendisi Müslülamn olmayı seçtiğini söyledi. Eşimin kalben isteyerek Müslüman olması benim ve ailem için mutluluk verici'' dedi.
Herkes kelime-i şahadeti kalbinden isteyip söylediği takdirde Müslüman olabilir bunda bir engel yok diyen Söke İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu; “Günümüzde din değişimlerinin resmi yönü de var. Nüfus müdürlüğü gibi bazı kurumlarda gerekli olan bu prosedürlerde uygulanıyor. Bu nedenle başvuran çiftin gerekli işlemleri de müftülüğümüz tarafından yapılıyor” dedi. İlçe Müftüsü genç çifte mutluluklar dilerken; Müslümanlığı seçen Ukraynalı gelin Sabina Faizieva"yı kutladı.
Müftü Mevlüt Haliloğlu, ''Zeynep'' ismini alan Sabina Faizieva"ya “ihtida belgesi''ni verdi.