İngiltere'de bir tren yolculuğu sırasında, bir grup faşistin çarşaflı bir kadına sözlü tacizde bulunurken çekilen fotoğraf ülkede büyük rahatsızlık yarattı. Sakin bir şekilde yolculuğunu yapan kadının, faşistlerin çirkin tavrı üzerine yaşadığı panik ve korku ülkede yaşayan Müslümanları kızdırdı.

İngiltere Premier Ligi takımlarının taraftar gruplarının adı altında toplanan ırkçı grupların ülkenin bütün büyük kentlerinde şaşırtıcı bir biçimde güçlendiği ifade edilirken, bu grupların maç günlerinde radikal islami bahane ederek Müslümanlara çirkin tacizlerde bulunduğu vurgulanıyor.

Bu tip toplantılarda bazılarının “Neşelendik, eğlendik, Müslümanları kaçırdık” gibi farklı tezahüratlar yaptığı bazılarının ise ellerinde suratından kan akan çarşaflı bir kadın resmi ve "Şeriat kadınları sindiriyor” yazısı olan pankartlar taşıdığı bildiriliyor.

"English Defence League", yani İngiltere Müdafaa Ligi adı altında toplanan çeteler gittikçe bir sokak ordusuna döndüğü kaydedilirken, saldırganların üzerinde silah olarak muşta, çekiç, keski gibi kesici aletleri kullandığı, sadece sokaklarda değil toplu ulaşım araçlarında ve kamu binalarında da Müslümanlara saldırılarda bulundukları belirtiliyor.

İngiliz yetkililer son 10 yıl içinde Müslüman gençlere yönelik bakışın sertleştiğini ve İslam karşıtı grupların sayısında önemli bir artış olduğunu açıklıyor../milliyet