ABD geneli ve başkent Washington civarında Müslüman toplumunu temsil eden en büyük organizasyonlardan biri olan All Dulles Area Muslim Society (ADAMS), 11 Eylül saldırıları kurbanları ile saldırı sonrası kurtarma çalışmalarına ilk katılan ekipleri anma ve onurlandırma adına üç gün süren törenler düzenliyor. 
 
Başkentteki Müslüman toplumunun yoğun ilgi gösterdiği ilk günkü tören, ölenlere bir dakikalık saygı duruşu ve milli marşın okunmasıyla başladı. 
 
Ardından Kur'an-ı Kerim'den bölümler okunan törende, 11 Eylül kurbanları için dua edildi.
 
Törende, konuşmacılar da bir yandan saldırıları kınarken, diğer yandan bu olayın ABD'yi daha da güçlendirdiği, toplumları birbirine daha çok bağladığı mesajını verdi.
 
Müslüman toplumunun gösterdiği çabalara değinen konuşmacılar, İslam konusundaki yanlış anlamları da gidermenin önemine dikkati çekti. 
 
-SESLERİNİ ULUSLARARASI ARENAYA DUYURDUĞU İÇİN AA'YA TEŞEKKÜR-
 
ADAMS Yönetim Kurulu üyelerinden Rizwan Jaka da törendeki konuşmasında, ABD'deki Müslüman toplumunun çabalarını uluslararası topluma duyurduğu için Anadolu Ajansına teşekkür etti.
 
Jaka, 11 Eylül saldırılarını hep hatırlamaya ve hayatlarını kaybedenleri anmaya devam edeceklerini, ABD'deki Müslüman toplumu olarak toplumlararası hoşgörü ve anlayışı desteklediklerini ve bunun için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. 
 
ABD Savunma Bakanlığında, Pentagon binasının yenileme ve tamir programının direktörlüğünü yapan Sajeel Ahmed, saldırılar sonrası ABD'nin ne kadar güçlü olduğunu göstermek için normalde 2-3 yılda tamiri tamamlanabilecek Pentagon binasını 1 yılda eski haline getirdiklerini söyledi. 
 
İnşaat çalışmalarında herkesin ırk, din ayrımı olmaksızın özveriyle, yorulmadan çalıştığını anlatan Ahmed, Pentagon'daki 11 Eylül anıtını yaparken de projenin her aşamasında hayatlarını kaybedenlerin aileleriyle diyalog içinde olduklarını dile getirdi.  
 
Anma töreninde, saldırılar sonrası yaralıları kurtarmak için hayatlarını tehlikeye atan itfaiyecilere ve güvenlik güçlerine teşekkür plaketleri sunuldu. 
 
Törende, kızı ve damadını saldırılarda kaybeden Sharif Chowdburry ve ailesine plaket verildi. Dinleyiciler, Chowdburry alisini dakikalarca ayakta alkışladı.