Yıllardır Amerika"yı terörist saldırılara karşı savunan Jack Bauer, geçen pazartesi yayınlanan son bölümde günah çıkarmak için bir imamı seçti. Dünya çapında birçok hayranı olan bir kahraman olan Jack Bauer"ın bir peder ya da haham yerine bir imamı seçmesi ABD"de büyük bir tartışma yarattı. Dizinin hayranlarının internette sürdürdüğü tartışmanın ana başlıklarından biri şu: “Jack Müslüman mı oldu?”

Biyolojik silaha maruz kalan dizinin kahramanı Jack, tedaviyi reddettiği için ölmek üzere iken önceki bölümlerde karşı karşıya geldiği bir imamı çağırdı. Çağrılmasına şaşırdığını söyleyen imama Jack"ın cevabı pişmanlık içinde “Ölüyorum. Birçok hata yaptım. Neler yaptığımı asla bilemezsin” oldu.

İmam ise “Karmaşık bir zamanda yaşıyoruz. Hiçbir şey siyah beyaz değil. Sana baktığım zaman iyi bir adam görüyorum” dedi. Bir eliyle Jack"ın elini tutarken diğer elini gökyüzüne açarak “Yaptığımız tüm kötü şeyler için önce biz kendimizi affedelim” diye dua etti.
Bu duanın ardından rahatlayan Jack, artık ölmeye hazır olduğunu söyledi.

İşte bu sahneler, başta ABD olmak üzere dizinin yayınlandığı ülkelerde büyük bir tartışma yarattı. İşte bazı 24 hayranlarının eleştirileri:

- İlk kez bu kadar nefret ettim.

- Yapımcıların Müslümanlara neden yaranmaya çalıştığını anlamadım.

- Bu kadar mantıksız bir bölüm izlememiştim.

- İğrenç bir bölümdü. Galiba yeni sezonu izleyemeyeceğim.

- Şükürler olsun tek saçma bulan ben değilmişim!

Bazı fanatikler ise "Dünyayı kurtaran adam" Jack Bauer"ı savundu: “Hayır Jack Müslüman olmadı. Sadece geçen bölümlerde imamın ona sorduğu soru yüzünden tekrar görüştüler.” İmam, Jack"e “Hatalarını kabul etmeye hazır mısın” diye sormuştu. (hürriyet)