Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihat Vardan başkanlığındaki heyet, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner ve Yönetim Kurulu"na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. MÜSİAD"ın, TÜSİAD"a bu ziyareti 20 yıllık tarihinde ilk kez gerçekleşti. TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, MÜSİAD heyetini kapıda karşılarken her iki başkan da girişte kısa bir açıklama yaptı. TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, MÜSİAD Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin çok büyük bir nezaket göstererek kendilerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğunu ve çok sevindiklerini söyledi. MÜSİAD ve TÜSİAD"ın yapacağı görüşmelerin içeriği hakkında kısa bilgi veren Boyner, “Bugün özellikle kriz döneminden çıkan Türkiye"de, bundan sonra krize karşı ve kriz sonrası nasıl yapılanacağımız, sorunların üzerine nasıl gideceğimiz konusunda fikir alışverişinde bulunma imkanımız olacak” dedi.

VARDAN: BERABER NASIL FAYDALI OLACAĞIMIZI TARTIŞACAĞIZ

MÜSİAD Genel Başkanı Vardan ise bu ziyareti daha önce yapmayı arzu ettiklerini, ancak küçük bir rahatsızlık nedeni ile ziyaretin gecikmiş olduğunu söyledi. Görüşmelerde bundan sonra nelerin yapılabileceği konusunda görüşüleceğini belirten Vardan, “Bugün inşallah hem kurumlarımız arasında, hem ülkemizin sorularına yönelik ortaklaşa neler yapabileceğimiz konusunda görüşeceğiz. Beraber nasıl faydalı oluruz? Bunları tartışacağız. Önümüzdeki gündeler bu çalışmaların daha derin boyutlara ulaşacağını tahmin ediyorum” açıklamasında bulundu.
TÜSİAD"da Ümit Boyner başkanlığındaki heyette, Tayfun Beyazıt, Muharrem Yılmaz, Erman Ilıcak katıldı. MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihat Vardan başkanlığındaki heyette ise MÜSİAD Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Nuri Görenoğlu, Mehmet Akif Develioğlu, Murat Kalsın ve Yönetim Kurulu Üyeleri Eyüp Akbal, Nazım Özdemir, Ergun Kont yer aldı. İki başkanda, girişte yaptıkları açıklamaların ardından kendilerine yöneltilen sorulara yanıt vermedi.

Milliyet