Ankara'da 24 Ocak 1993 tarihinde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 17. yıldönümünde Kuşadası'nda da anıldı. Kuşadası Gazeteciler Derneği öncülüğünde düzenlenen etkinliklerin ikinci gününde Uğur Mumcu anıtında tören gerçekleştirilirken, panel düzenlendi ve belgesel gösterimi yapıldı.
Kuşadası'nda dün akşam "Bir Pulsuz Dilekçe" isimli tiyatro oyununun gösterimi ile başlayan anma etkinlikleri, bugün gün boyu sürdü. Bugün ilk etkinlik, Kuşadası Uğur Mumcu ve Basın Şehitleri Anıtı'nda gerçekleştirildi. Kalabalık bir topluluğun katıldığı törende Uğur Mumcu ve basın şehitleri anısına saygı duruşunda bulunularak, Kuşadası Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri Ufuk Baksi bildiri okudu ve anıta karanfiller bırakıldı. Anma törenin ardından Belediye Meclis Salonu'nda Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay ile gazeteci Adnan Gerger'in katıldığı "Uğur Mumcu Gazeteciliği Işığında Medya ve İktidar Mücadelesi" konulu panel düzenlendi. Belma Özgün'ün yönettiği panelde Abakay ve Gerger izleyicilerden gelen soruları da cevaplandırdı. Panelin ardından Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu tarafından hazırlanan "15 Yıl Önce Bugün" ve Uğur Mumcu'nun yazılarından derlenen "İz Sürerken" isimli belgesellerin gösterimi yapıldı.
Uğur Mumcu ve basın şehitlerini anma etkinliklerine kamu kurum ve kuruşları, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.