Yapılan operasyonlarda Türkiye üzerinden yurt dışına yasa dışı yollarla çıkmak isteyenler ile insan kaçakçılığı işini meslek edinenlere aman verilmiyor.
Geçtiğimiz hafta sonunda Güllübahçe Beldesi yakınlarında yakalanan 2 organizatör ve 28 mülteciden sonra bu kez bir başka mülteci operasyonu Söke"ye bağlı Sazlıköy Beldesi yakınlarında gerçekleştirildi.

İstihbarı çalışma sonrasında yapılan operasyonda Jandarma Söke"ye bağlı Sazlıköy Beldesi yakınlarında şüpheli Mülteci ve organizatörlerin içinde olduğu 09 SP 388, 35 AD 9862 ile 09 SS 168 plakalı araçları durdurdu. Araçlarda bulunan Burma ve Somali uyruklu oldukları tespit edilen 23 mülteci ile mültecilerin yurt dışına yasa dışı yollarla çıkmalarına aracılık ve yardım eden 5 organizatör KY, ŞÖ, EK, İK ve DP yakalandı. Araçların birinde birde deniz motoru bulunduğu ve el konulduğu öğrenildi.

Yakalanan organizatör 5 şahıs adli makamlara sevk edilirken, 23 mülteci de gerekli yasal işlemlerin yapılması için yabancılar şube"ye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.