Didim Taşburun Mevkiinde yasadışı yollarla Türkiye"den yurtdışına kaçmak isteyen mültecileri taşıyan tekne Taşburun açıklarında battı. Batan teknede 18 mültecinin olduğu öğrenilirken, 2"si çocuk 1 kadın 3 kişin boğularak hayatının kaybettiği,10 kişinin Sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldığı ve 5 kişinin de kayıp olduğu bilgisine ulaşıldı.

Edinilen bilgiye göre; bugün saat 16:00 sıralarından Didim İlçesi Taşburun Mevkiinde meydana gelen olayda Yasadışı yollarla Türkiye"den yurtdışına geçmeye çalışan ve içerisinde 18 kişinin bulunduğu tekne Didim açıklarında battı. Batan teknede bulunan mültecilerin bazıları Sahil Güvenlik Ekiplerince kurtarılırken, 9 yaşlarında Suriyeli kökenli 2 çocuk ile 45-50 yaşlarından Somali asıllı bir kadının boğularak hayatının kaybettiği öğrenildi. Sahil Güvenlik Ekipleri 7"si Suriye"li 3"ü Somali"li 10 Mülteciyi kurtarırken, 5 mültecinin de kayıp olduğu bilgisine ulaşıldı.

Kurtarılan mülteciler Ambulanslarla Didim Devlet Hastanesine kaldırılırken, Cumhuriyet Savcılığı ise olayla ilgili çalışma başlattı. Ölen 2"si çocuk 3 kişinin otopsi için İzmir Adli tıp Kurumuna kaldırılacağı öğrenilirken, kurtarılan mültecilerin ise Didim Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Olayla ilgili olarak 1 organizatörün de Jandarma tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Mültecilerin hastaneye getirilmesi ve domuz gribi salgını sebebiyle hastane personelinin de eldiven ve maske taktığı görüldü. Savcılık konuyla ilgili olarak soruşturma başlattı.