Didim Emlakçılar Deneği Başkanı Osman Çoşkun, yabancılara mülk satışında dernek olarak yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade ederek, yabancı vatandaşların mülk alacakları zaman dernekte yardım almasını ve güvenilir yerden ve iki tarafından birlikte hazırladığı sözleşmenin neticesinde alış verişlerin yapılması gerektiğinin altını çizdi.
Didim Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Grubu Başkan Carole Virginia Fascıone"nin yabancıların mal alımında emlakçıların kolaylık göstermesi konusuyla ilgili olarak yaptığı açıklamanın ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Didim Emlakçılar Deneği Başkanı Osman Coşkun, yabancılar mülk satışında dernek olarak yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi. İngiliz konsolosunun yaptığı ziyarette de bu konuda karşılıklı görüşlerin alındığı belirten Coşkun, “Öncelikle açıklamam da şunu belirtmek isterim ilçemizde Yabancılar Derneği diye bir derneğin olmadığını öğrendim. Burada bilgiler veren Carole Hanım Kent Konseyimizde Yabancılar Çalışma Grubunu başkanlığını yapıyor ve kendisi de aynı zamanda emlak işleriyle uğraşıyor. Kaymakamlığımızda da dernekler masasından edindiğimi bilgiye göre böyle bir derneğin bulunmadığını öğrendim, bu bilgiyi de paylaşmak istiyorum” dedi.
İngiliz konsolosuyla yaptıkları görüşmelerde alım satımlarla ilgili yaşan sorunlara dikkat çektiklerini kaydeden Coşkun, “Burada alım yapacak yabanca vatandaşın her şeyden önce ilk olarak derneğimizden bilgi alarak veya ilçede güvenilir ve sadece emlakçılık işi yapan ve elinde belgesi olan kişilerle alım satım işlemi yapsın. Alım yaparken ilk olarak alış yaptığı emlakçının derneğimize kaydı olup olmadığını sorsun; almak istediği evi gitsin görsün ve iki taraf arasında bir sözleşme hazırlatsın. Hazırlanan sözleşmede avukatlarda tanık olarak yer alsın ve alım işlemi yapıldığında satılan yer Tapu Müdürlüğü tarafından şerh konsun ve ardından depozito ücreti emlakçıya verilsin. Ardından da Ege Ordu Komutanlığından alınan izin doğrultusunda ve diğer işlemler tamamlandıktan sonra alımı yapan kişi sözleşme şartlarını uyulup uyulmadığını kontrol ettikten sonra emlakçıya ücretini ödesin” diye konuştu.