Başbakan Erdoğan yeni yasama yılının ilk grup toplantısında milletvekillerine seslendi..

İşte konuşmasından satırbaşları;

Anayasa değişikliği sürecinde Meclis'te gösterdiğiniz performansın halkımızda nasıl olumlu karşılık bulduğunu 12 Eylül referandumu ortaya koydu. Bizim gayretlerimiz ve samimiyetimiz karşısında halkımız da 'Evet' diyerek demokrasiye güç kattı. Ben sizlere gerçekleştirdiğiniz bu büyük reform için teşekkür ediyorum. Genel Kurul'dan değişikliği geçirerek milletin takdirine sundunuz.

Anayasa değişikliğinin asli mimarları olan siz değerli milletvekillerini tebrik ediyorum. Meclis'in önünde çok önemli konular var.

BÖYLE SULULUK OLUR MU?



Şimdi ilginç gelişme. Şimdi Anayasa için 2011 demiyorlar. Bir haftada değiştiririz diyorlar. Zam geldi, bir ayda değiştiririz diyorlar. Kendi partisinin tüzüğünü 2011"e kadar değiştiremeyeceğini söyleyenlerin, kalkıp bir haftada, 15 günde, bir ayda değiştireceğiz demesi kadar sululuk olur mu?

Yani Türkiye"nin Anayasası senin partinin tüzüğünden daha mı basit? Ben hukukçu değilim, gönder ben bir haftada hazırlayıp sana vereyim. Tüzük bu yahu?

Anayasa dediğimiz olay farklı. Bunu ana muhalefet partisinin genel başkanına da söyledim. Önünüze öyle bir kelime gelir ki o sizin haftalarınızı alır dedim. 2011 seçimlerinden sonra konsensüsü sağlayalım dedim.

BAŞÖRTÜSÜ ÇAĞRISI

Biz seçimden sonra aldığımız oy ne olursa olsun seçim sonrası komisyonları kuralım diyoruz. Gelin şimdi içtüzüğü gözden geçirelim. Meydanlarda başörtü başörtü dolaştın. Eğer dürüstsen hemen görevlendirmnei yap, BDP, MHP de katılsın. Diyanet var, kabul etmiyomusun. Cumhuriyet'in kurumu. Onu da katalım. Birlikte çalışma yapalım, başörtü sorunu ortadan kaldıralım. Pakistan'dan İran'dan örnek vermeye gerek yok. Tasarımcılığa gerek yok. Bırak Allah aşkına ya. İsteyen istediği gibi taksın..

CHP BLÖF YAPTI

Şu anda kendi içlerinde bile bu konuda bölündüler. Milyonların sorununu gelin çözelim, siz kararlı olun biz sizin vagonunuz olalım. Siz 100 küsur kişisiniz, biz 330 milletvekiliyle sizin peşinizden gelelim. Bu blöfü biz yutmayız, bu millet yutmaz.

YENİ SİYASET DİLİ İSTİYORUZ

Ben muhalafetin artık eski siyaset tarzına başvurmayacağını umut ediyorum. Engelleyici tavırlarından vazgeçmelerini umuyorum. 12 Eylül bu noktada mesajı almasını bilenlere en güzel mesajı vermiştir. Biz artık yeni bir üslup, yeni bir siyaset tarzı bekliyoruz. Biz ikbal beklentisi içinde değil. Biz memleketin meselelerini çözmek istiyoruz. Milletin yararına olcak hiçbir konuda geri adım atmayız. Her türlü sorunun çözüm yeri Meclis'tir. Uzlaşma, diyalog temel referanlarımız olacak. Uzlaşma kültürünü öne çıkaracağız. Muhalefetten de onu bekliyoruz.

GENEL SEÇİMLERE HAZIRLIK

Mart ayı itibariyle genel seçim sürecine girmiş olacağız. Hazitan ayının ilk haftasının seçim için en uygun tarih olduğunu düşünüyoruz. Haziran ayının ilk haftasında olursa önümüzde 8 ay var. Çalışmalarımıza başladık. Teşkilatlarımıza da talimatları verdik. Referandum sonuçlarını da analiz ediyoruz. Yüzde 42 neden 'hayır' dedi en çok buna bakacağız.

Önemli bir hususu hatırlatmak istiyorum. Biz seçimlerde hizmetylerimizle halkın karşısına çıkacağız. Biz laf üretmedik, iş ürettik. Bunlarla halkın karşısında olacağız. Muhalefet ne diyor. Bitmiş eseri 4 kez açıyor. Ayıptır. Bizde o kadar çok eser varki zamanımız yetmez. Bunlar açılış görmemişki.. Bunlar Ankara'dan dışarı çıkmıyor. O yüzden birşeyden haberleri yok.

ÇILGIN PROJE

Bir gazete başlık atmış, "İstanbul'da Selimiye Camii gibi bir cami yapılıyor, acaba Başbakan'ın çılgın projesi bu mu?" diye. Hayata 360 derece bak, hala aynı bakıyorlar. Çılgın projeyi açıkladığımız zaman, muhalefet her şeyi görecek. Bahsi geçen camii'yi gittim gördüm, yardımı olanları kutluyorum.

Seçime kadar olna süreyi yeni Anayasa için olumlu adımlarla değerlendirelim. Önümüzdeki süreç samimiyetin test edileceği bir süreç olacaktır. Samimiyeti millet bekliyor. Bu sözler tutulursa millet kazanır. Ama bu sözler tutulmazsa milletde sandıkta gereğini yapar.

DIŞ POLİTİKA

Dış politikada yoğun bir gündemin içindeyiz. Küresel Ekonomi Sempozyumu'na ev sahipliği yaptık. Dün Bulgaristan'a gitik. Cuma günü Milli Maç ve Merkel ile yapacağımız görüşme için Almanya'da olacağız. İkili ilişkilerimizi değerlendireceğiz. Suriye ile Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği çerçevesinde 12 bakanımız oradaydı.
Hafta sonunda İstanbul'da 2 önemli açılış yaptık. Cumartesi Günü Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçları için ilk amfibi gemisini denize indirdik. Türkiye ilk defa tank üretimine başladı

MÜJDEYİ VERİYORUM!

Çok önemli bir müjdeyi veriyorum. Göktürk adını verdiğimiz istihbarat uydumuzu 2012'de uzaya fırlatacağız.

Bir kez daha yeni yasama yılının hayırlı olmasını istiyorum.