Burada yaptığı konuşmada Elvan, Kasımpaşa-Sütlüce arasındaki tünel açma çalışmalarının bir tüp için tamamlandığını, diğer tüpe yönelik kazı çalışmaların da 10-15 gün içerisinde biteceğini söyledi.

Bu tünelin İstanbul için son derece önemli olduğunu belirten Elvan, 'Doğu ile Batıyı birleştiren, 8 bin 500 yıllık geçmişe sahip, kültürel çeşitliliği ve tarihi dokusuyla ön plana çıkan İstanbulumuzun böyle bir eseri kazanması bizler açısından önemli. Özellikle Birinci Çevreyolu'ndan Kasımpaşa, Karaköy, Taksim, Şişli güzergahına gitmek isteyen vatandaşlarımız çok daha rahat bir şekilde artık bu tüneli kullanıp buralara ulaşma imkanına kavuşacak' diye konuştu.

VATANDAŞLARIMIZIN RAHATLAMASINI SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ

Birinci Çevreyolu'ndan özellikle Kasımpaşa ve Karaköy'e inen yol güzergahının oldukça dar ve standardının düşük olduğuna işaret eden Elvan, şunları kaydetti:

'O güzergah üzerinde tarihi doku da oldukça fazla. Bahsetmiş olduğum Karaköy, Taksim gibi merkezlerimiz ticaret açısından, tarihi açıdan önem taşıyan merkezlerimiz. Bu nedenle çok zor koşullar altında da olsa bir tünelle Birinci Çevre Yolu'nun Kasımpaşa'ya bağlanmasıyla vatandaşlarımızın trafik açısından rahatlamasını sağlamış olacağız. İnşallah önümüzdeki yıl mart ayında her iki tüpümüzün de tünelimizin de açılışını gerçekleştireceğiz.'

TOPLAM UZUNLUK 2 BİN 600 METRE

Elvan, tünelin toplam uzunluğunun yaklaşık bin 300 metre olduğunun bilgisini vererek, 'İki tünelin toplam uzunluğu ise 2 bin 600 metreye tekabül ediyor. Yaklaşık 3 bin 800 metrelik de bağlantı yollarımız var. Yine burada kavşaklarımız ve altyapı çalışmalarımız olacak. Yaklaşık 70 metre uzunluğunda aç-kapa tünellerimiz var . Bunların hepsini kısa bir sürede inşallah tamamlayacağız ve mart 2015'te bu tünelimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Özellikle Karaköy istikametine gidenler Kasımpaşa'ya, Taksim'e gidenler artık Okmeydanı'nı dolaşıp gitmeyecekler, bu tüneli kullanacaklar. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun' ifadelerini kullandı.