Şubat ayında ekrandaki aktüel kanallar içinde 11 tanesinde yayınlanan 82 yerli dizi hakkında toplam 5 bin 929 haber çıktığı tespit edildi. Yeni yıl ile birlikte ekranda gösterilmeye başlayan iddialı yeni dizilerin, eski dizilere çıkan haber sayısında üstünlük sağlayamadığı görüldü.

“Muhteşem Yüzyıl” zirveden inmiyor

İki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan Interpress’in araştırmasında, Şubat ayında yazılı basında çıkan haber sayılarına göre “Muhteşem Yüzyıl” hakkında çıkan 778 haberle, bir kez daha ilk sırada yer alarak yeni bir rekora imza attı. Gösterime girdiği tarihinden bu yana geçen 13 ay içinde çıkan haber sayısı adetlerine göre sadece bir ay zirveyi kaptıran “Muhteşem Yüzyıl”, yaz tatili nedeniyle iki ay ekranlarda yayınlanmamıştı.

Yerli diziler içinde geçen ay “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” yayınlanan 321 haberle ikinci, “Kuzey Güney” ise çıkan 277 haberle üçüncü olduğu belirlendi. Çıkan haber adetlerine göre oluşan listede ilk on içinde yer alan diğer yerli diziler ise şu şekilde sıralandı; “Yalan Dünya (267)”, “Çocuklar Duymasın (254)” “Kurtlar Vadisi Pusu (246)”, “Behzat Ç. (209)”, “Uçurum (197)”, “Fatma Gül’ün Suçu Ne? (194)” ve “Hayat Devam Ediyor (184)”.

Şubat’ta en çok ATV ve TRT’nin dizileri konuşuldu

Geçtiğimiz ay yazılı basında çıkan yerli diziler hakkındaki haberlerde en çok ATV ve TRT’nin yayınladığı dizilerin yer aldığı belirlendi. ATV ve TRT’nin yayınladığı dizilerden 14 tanesi haberlere konu olurken, Star TV yayınladığı 13 yerli dizi ile gündeme gelmiş. Bir ay boyunca Kanal D’nin 10 dizisi hakkında haberler çıkarken, aynı araştırmada Fox TV’nin 9 dizi ile Show’un ise 8 dizisiyle gündemde kendine yer bulduğu ortaya çıktı.