TVEN’den gelen 45 milyon dolarlık transfer teklifini reddeden yapımcı Timur Savcı, Muhteşem Yüzyıl dizisinin yayınlandığı Show TV ile sözleşmesini yeniledi.
 
Geçen sezonun en iddialı yapımlarından “Muhteşem Yüzyıl” dizisi yeni sezon için birçok kanaldan transfer teklifi aldı. İlk olarak TNT astronomik rakamlara diziyi bünyesine katmak istedi ancak görüşmelerden olumlu sonuç çıkmadı. Daha sonra da Doğuş Grubu’nun yeni kanalı TVEN 39 bölüm karşılığında yapımcı TİMS’e 45 milyon dolar teklif etti. Bu rakamı da elinin tersiyle geri çeviren yapımcı Timur Savcı dizinin Show TV’de kalmasına karar verdi.
 
Telefonla ulaştığımız Show TV Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Çaloğlu da bu bilgiyi doğrulayarak şunları söyledi:
 
“Timur Savcı düzgün birisidir. Sözleşmesi bitmesine rağmen kendisine gelen teklifleri bize karşı malzeme olarak kullanmadı. Bu transfer haberleri çıktığında da telefonla arayıp sordum. Bana “Gitmedim ama görüşüyoruz” dedi. Söylentilerin ardından biz sadece bekledik ve karar lehimize oldu. Timur Savcı, Show TV’de devam etmeye karar verdi. Kontratımızı dün itibariyle imzaladık. Yeni kontratta yer alan rakamlar da o kadar yüksek değil ama tatmin edici. Size sadece şunu söyleyebilirim o iddia edilen rakamlar telaffuz edilseydi Muhteşem Yüzyıl sevdasından vazgeçmek zorunda kalırdık. O rakamları duyduğumuz andan itibaren yeni bir protatif hazırlamıştık. O rakamlar doğruysa Savcı çok ciddi paralar kaybetti demektir. Ama bizde kalarak orta ve uzun vadede kazandı. Muhteşem Yüzyıl’ı 45-55 share alan bir kanal varken gidip te 5-10 share alan bir yerde öldürmedi.” (Vatan)