İzmir'de kendisini H.D. (Hakan Demir) ismiyle tanıtan bir kişi, iddiaya göre milyonları ekrana bağlayan "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde oyanatacağını ileri sürerek onlarca genç kızı dolandırdı. Kendisini Muhteşem Yüzyıl dizisinin yapımcı şirketi olan Tims Production'ın elemanı olarak tanıtan H.D.'nin kızlardan, sözde rollere kabul edilmeleri için gerekli işlemlerde kullanılmak üzere bin 500 lira aldığı ileri sürüldü. Dolandırıcılık olayı ile ilgili açıklama yapan Tims Production, "İzmir'de bu dolandırıcılık olayıyla ilgili çok sayıda şikayet aldık. Avukatlarımızın başvurusu üzerine savcılık gerekli çalışmaları başlattı. Bizim H.D. isminde bir elemanımız yok. Genç kızlar bu tür tekliflere kanmasınlar" dedi.
 
ROL İÇİN BİN 500 TL İSTEDİ
Senaryosunu Meral Okay'ın yazdığı, Halit Ergenç, Nebahat Çehre, Meryem Uzerli ve Okan Yalabık'ın başrollerini paylaştığı Muhteşem Yüzyıl dizisi İzmir'de genç kızların kabusu oldu. İddiaya göre, oldukça şık bir giyim tarzına sahip olan H.D., Alsancak'ta özellikle yalnız veya grup halinde oturan genç kızların masalarına gidip kendisini milyonları ekran başına bağlayan Muhteşem Yüzyıl dizisinin yapımcı şirketi Tims Production'ın İzmir'deki elemanı olarak tanıttı. Kızlarla bir süre konuşan H.D., daha sonra dizinin Manisa'da çekilecek bölümü için kızlara birer rol verebileceğini belirtti. Hatta kızlara uzun zamandan beri aradıkları yüz oldukları yalanını söyleyen H.D., sözde rol başvurusu için bin 500 lira gerektiğini belirtti.
 
ŞİRKETİ ARAYINCA GERÇEĞİ ÖĞRENDİLER
Dizi teklifi alan bazı kızların rol almak için H.D.'nin istediği parayı verdikleri, bazılarının ise söylediklerinin doğru olup olmadığını teyit etmek için yapımcı şirket Tims Production'ı aradığı belirtildi. Şirket yetkilileri kendilerini arayan kızlara İzmir'de H.D. isminde bir elemanlarının bulunmadığını söyledi. Yetkililerden aldıkları cevap üzerine kızlar, savcılığa başvurup kendilerinden para kopartmak isteyen H.D.'den şikayetçi oldu.
 
"İNANMADIM ŞİRKETİ ARADIM"
Alsancak'ta bir arkadaşıyla birlikte otururken H.D.'nin masalarına geldiğini belirten 30 yaşındaki muhasebeci G.Ş. (Gülşah Türkmen), "Gelen kişi kendini Muhteşem Yüzyıl dizisinin yapımcı şirketinin İzmir'deki elemanı olarak tanıttı. Benim Manisa'da çekilecek bölüm için aradıkları yüz olduğunu belirtti ve gerekli işlemler için bin 500 TL para istedi. Düşünmek için biraz süre istedim. Eve gider gitmez yapımcı şirketi aradım. Şirket yetkilileri İzmir'de aynı kişinin birçok kızı dolandırmak istediğini belirtti. Dolasıyla para vermedim. Şikayetçi olacağım" dedi.
 
"GENÇ KIZLAR KANMASIN"
İzmir'de son zamanlarda Muhteşem Yüzyıl dizisini kullanarak genç kızları dolandırmak isteyen H.D. ile ilgili birçok ihbar telefonu aldıklarını belirten Tims Production yetkilileri, "Avukatlarımızın başvurusu üzerine savcılık gerekli çalışmaları başlattı. Bizim H.D. isminde bir elemanımız yok. Lütfen genç kızlar bu tür tekliflere kanmasınlar" dedi.