Türkiye'nin de bulunduğu gruptan lider olarak çıkan İspanya ile turnuvanın tek yenilgisiz takımı Çek Cumhuriyeti Romanya'daki Concordia stadında final maçı için karşı karşıya geldi.
 
Karşılaşmanın ilk yarısı kısır geçerken iki takımda dişedokunur bir pozisyon yaşatamayınca devre 0-0 sona erdi.
 
İkinci yarıda ise iki tarafın da kontrolsüz hücumlarına sahne oldu. Bu pozisyonlardan birinde Çek Cumhuriyeti 52. dakikada Krejcl'le 1-0  öne geçti.
 
Maçın geri kalan kısmında İspanya oyunu rakip sahaya yıkarken Çek Cumhuriyeti hızlı hücumlarla gol aradı.
 
Maçın 85. dakikasında İspanya'nın atağında dönen top ceza sahasına gönderildi. Topa dokunan Aurtenetxe İspanya'ya beraberliği getiren golü kaydetti.
 
Normal süre 1-1 sona erdi.
 
Uzatmada Çek Cumhuriyeti beklenmedik bir anda yeniden öne geçti. Lacha'nın 97. dakikada attığı gole İspanya, ikinci uzatma devresinde 108. dakikada Paco Alcacer'le karşılık verdi. 
 
115. dakikaya gelindiğinde sahneye yine Valencia'nın futbol okulu Mestalla'nın öğrencisi ve Valencia B takımı oyuncusu Paco Alcacer çıktı ve İspanya'yı maçta ilk kez öne geçirdi.
 
Çek Cumhuriyeti'nin uzatmanın geri kalan dakikalarındaki çabaları sonuç vermeyince İspanya U19 takımı Avrupa Şampiyonu oldu.
 
Marca'nın internet sitesi İspanya'nın futboldaki başarılarına gönderme yaparak şampiyonluk için "Şampiyon olmaktan sıkılmıyoruz" başlığını attı.