Edinilen bilgiye göre; Adnan Menderes Mahallesi"nde önceki gün akşam meydana gelen olayda kimliği belirsiz kişi veya kişiler sandalye kullanarak muhtarlığın camlarını yerle bir etti. Erkan saatlerde meydana gelen olay anında çevrede kimsenin bulunmaması nedeniyle, saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler olayın ardından kayıplara karıştı.
Olayı duyar duymaz muhtarlık binasına gelen Muhtar Yaşar Kaya ilk iş olarak çevredeki komşularından olayı ilgili bilgi almaya çalıştığı görülürken, diğer yandan da Jandarmayı arayarak bilgi verdi. Konuyla ilgili konuşan Muhtar Kaya “Hiç kimseyle bir husumetim yok, kimseden şüphelenmiyorum ancak bu olayı gerçekleştirenleri hem kınıyor hem de bir an önce bulunarak adalete teslim edilmelerini istiyorum. İlgililerle uzlaşmak istemiyorum ve şikâyetçiyim. Ayrıca büromun karşısında ve dışarıda iskemlede oturan esnaf arkadaşların,”olayı görmedik” ifadelerini de kendilerine yakıştıramadım” dedi.
Olayı duyarak muhtarlık binasına gelen, Atatürk Mahallesi ve Cumhuriyet mahallesi muhtarları Menderes Ateşgür ile Mehmet Çamlı olaydan dolayı üzüntü duyduklarını belirterek, Akbük'e yakışmayan bu durumu şiddetle kınadıklarını belirterek suçluların bir an önce bulunup, adalete teslim edilmesini istediler. Camları kırılan muhtarlık binasında jandarma ekiplerinin inceleme başlattığı öğrenilirken, konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.