Muhtarların eksiksiz katıldığı toplantıda konuşan Aydın Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak, “İnsanların, beslenme ve barınmadan sonra en önemli ihtiyacı sosyal, siyasi, kültürel hak ve özgürlüklerin de önünde olan hayatta kalma ve güvenliğinin sağlanması ihtiyacıdır. Bunu sağlamada biz güvenlik güçlerinin yanında sizlere de büyük görevler düşmektedir” dedi.
Özellikle son zamanlarda artan terör olayları ve sonrasında, mağdur olan bir çok kişinin bulunduğunu kaydeden Aydın Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak, örgütün özellikle ekonomik ve eğitim düzeyi düşük kişi ve gruplara hedef seçtiğini ifade ederek Muhtarların da bu konuda dikkatli olmasını istedi.
Aydın"da 07 Ocak 2009 tarihinde İl Emniyet Müdürü olarak göreve başladığını kaydeden Aydın Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak “O tarihten bu yana tüm personelimle birlikte suç işlenmesini önlemek, saygıdeğer Aydın halkının güvenliğini temin etmek, rahat ve huzur içerisinde yaşamlarını sürdürmeleri için tüm gücümüzle çalışıyoruz. İnsanların, beslenme, barınmadan sonra en önemli ihtiyacı sosyal, siyasi, kültürel hak ve özgürlüklerin de önünde olan hayatta kalma ve güvenliğinin sağlanması ihtiyacıdır. "Halka rağmen değil, halkla birlikte" güvenliğin sağlanması temel felsefemizdir. Takdir edersiniz ki; Suç ve suçlularla mücadele sadece polisiye bir konu olmaktan öte vatandaş desteğine ihtiyaç duyulan önemli bir husustur. Siz değerli halkımız ile işbirliği içerisinde kentimizin daha güvenli olmasını, kentte yaşayan herkesin "vatandaş duyarlılığı" ile hareket ederek bizlerle yan yana durmasını sağlamak, sorunları dinlemek, problemlere çözüm üretmek, gerekli tedbirleri almak için buradayız” dedi.
Aydın"ın huzur ve asayişin sağlanmasında bu güne kadar mahalle muhtarlarının çok önemli katkılarına şahit olduklarını kaydeden İl Emniyet Müdürü Çolak “Sizlerin yaşadığınız bölgenin asayişine sahip çıkmanız, sokaktan başlayarak bütün bir kentin daha güvenli, huzurlu ve yaşanabilir olmasını sağlayacaktır. Hedefimiz güvenlik tedbirleri ile birlikte kentin sorunlarını sizlerle görüşüp, tespit edilen sorunlara çözüm üreterek, huzurlu, çağdaş yaşam koşullarına sahip bir kent oluşturmaktır. Aydın ili ülkemizin en güvenli illerinden biridir. Bu sebeple yasa dışı örgütlerin, ülke genelinde ve dünyada ses duyurabilmek amacıyla faaliyet gösterebilecekleri bir potansiyeli taşımaktadır. Aydın"da 2008 yılı içerisinde toplam 24 terör olayı meydana gelmiştir. Bu olaylarla ilgili tespit edilen 78 şüpheli yakalanmış, sevk edildikleri adli mercilerce 42 şüpheli tutuklanmıştır. 01 Ocak 2009 tarihinden 28Mayıs 2009 tarihine kadar 17 terör olayı meydana gelmiştir. Yapılan operasyonlarda bol miktarda örgütsel içerikli yayın elde edilmiştir. Bu olaylarla ilgili tespit edilen 43 şüpheli yakalanmış, sevk edildikleri adli mercilerce 28 şüpheli tutuklanmıştır. El birliği içinde Aydın"ın huzurunu bozmak isteyenlere müsaade etmeyelim” dedi.
İl Emniyet Müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin de katıldığı toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantıda çeşitli konular üzerinde görüşülüp, bazı sorunların çözüm önerileri de tartışıldı.