Bu çerçevede öncelik Kuşadası"ndaki mahalle muhtarlarına verilirken, muhtarlar belediyenin desteğiyle bilgisayar öğrenmeye başladı.
Önceki ay Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan tarafından hediye edilen bilgisayarlarını teslim alan Kuşadalı muhtarlar, bu bilgisayarları kullanarak vatandaşa doğru ve çabuk hizmet sunmayı hedefliyor. Muhtarlara yönelik bilgisayar kursu, Habitat için Gençlik Derneği"nin Ayhan Şahenk Vakfı Microsoft Türkiye ve Devlet Demiryolları ortaklığında geliştirildiği “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor Programı” Bilişim Treni Projesi Kapsamında Bilgisayar Öğretmeni Zümrüt Karakafaoğlu tarafından veriliyor. Bilgisayar kursları Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe akşamları 18.00-20.00 saatleri arasında Yerel Gündem 21 Evi Bilgisayar Laboratuarı"nda gerçekleştiriliyor.
Temel bilgisayar eğitimi alan muhtarlardan Bayraklıdede Mahallesi Muhtarı Halil Tektaş, Yerel Gündem 21 Evi"nin gerçekleştirdiği kurslara herkesin katılması gerektiğini belirterek, “Bilgisayar kursu sayesinde Kuşadası halkına daha iyiyi vermek ve her geçen gün gelişen teknolojinin gerisinde kalmak istemiyorum. Kursa bu düşünce ile başladım ve gerçekten çok yararını gördüm. Bilgisayar öğrenmek isteyen herkesin kurslara katılmasını tavsiye ediyorum” dedi.
Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ise “Geçtiğimiz günlerde teknolojik destek olarak muhtarlarımıza bilgisayarlarını teslim etmiştik. Şimdi de bu bilgisayarlarımızın kullanımı için muhtarlarımıza ücretsiz olarak kurs veriyoruz. İhtiyaç duyan muhtarlarımız YG21 evinde kursa katılıyor. Çağın gereksinimlerine göre teşviklerimiz ve yardımlarımız devam edecek” diye konuştu.
Yerel Gündem 21 Evi Bilgisayar Kursuna Katılan Kuşadalı Muhtarlar şöyle: Ege Mahallesi Muhtarı: Halis Suvari, Bayraklıdede Mahallesi Muhtarı: Halil Tektaş Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı: Ahmet Nuri Çelik, Değirmendere Mahallesi Muhtarı: İsmail Atal, Soğucak Köyü Muhtarı: Mehmet Bozok, Alacamescit Mahallesi Muhtarı: Osman Nuri Özsakallı, Karaova Mahallesi Muhtarı: Özkan Ertürk