Çine ilçesi Madran Dağı, Madran Baba Mevkii’nde kurulacak olan Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulması konusunda bölgede yaşayan köy halkıyla santrali kuracak olan şirket arasında yaşanan gerginliğin ardından köylülerinin yol kapatmasıyla büyüyen olaylar sonucunda yaşanan üzücü gelişmelerin ardından bölgedeki köy muhtarları faaliyette olan RES santrallerini yerinde inceleyerek kafalarında oluşan soru işaretlerini giderdiler. Gezdikleri santrallerde görevlilerden de bilgi alan muhtarlar ikna olduklarını belirterek köylerine döndüler.
Madran dağına kurulacak olan RES ile ilgili olarak Kavşit Köyü Muhtarı Ali Fuat Orhan, Elderesi Köyü Muhtarı Ahmet Yaldız, Çatak Köyü Muhtarı Şenol Yıldız ve Kavşit köyü azası Tahsin Çiçek ile köylüler bir araya gelerek Söke ve Çeşme’deki rüzgar tribünlerinin bulunduğu alanda incelemelerde bulundular.
Kavşit Köy Muhtarı Ali Fuat Orhan gezi sonrası yaptığı açıklamada, akıllarındaki soru işaretlerini çözmek için bu geziye katıldıklarını belirterek, “RES’le ilgili aklımızda bazı soru işaretleri mevcuttu. Kafamızdaki en büyük soru işareti RES alanlarının tel örgülerle çevrilip çevrilmemesiydi. RES alanlarında yaptığımız görüşmelerde ortaya çıktı ki, tel örgü olayı diye bir şey söz konusu dahi değilmiş. Nitekim bizde burada bunları kendi gözlerimizle gördük” dedi.
Elderesi Köyü Muhtarı Ahmet Yaldız ise, zaten RES’e karşı olmadıklarını belirterek “Burada gördüklerimiz bize anlatılan ve köylülerin bildiklerinden çok farklıymış, türbinlerden çok fazla ses yani uğultu geldiği söylenmişti oysa dibinde oturup sohbet ettik ve rahatsız eden bir ses duyamadık. Ayrıca bu türbinlerin su ile bir ilgisinin olmadığını gördük” dedi.
Çatak Köyü Muhtarı Şenol Yıldız ise RES’in kurulacağı alanın daha çok Çatak köyü ve Elderesi köyü sınırlarında kaldığını, İbrahimkavağı Köyü halkının bazı kesimlerince yanlış bilgilendirildiğini belirterek, “Kaymakamlıktan alınan hudut namede belirtildiği gibi, RES’in kurulacağı alanın yüzde 95 i Çatak ve Elderesi köylerine aittir. İbrahimkavağı köylüleri üzerinde yanlış bilgilendirilmeden doğan sıkıntılar var. Olayların buralara taşınmış olmasından dolayı tüm Çine halkı ve köylüleri olarak üzüntü içerisindeyiz. Çine’nin adının bu şekilde anılıyor olması bizleri rahatsız etmektedir.Umarız bu konu en kısa zamanda çözülecektir, biz yaptığımız inceleme sonucunda ikna olduk ve edindiğimiz bilgiler ışığında yöremizde bulunan köylü halkımızla bu bilgileri paylaşıp yanlış bilgileri ortadan kaldırmaya çalışacağız” dedi.