Çine Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Çine Şubesi tarafından Mehmet Emin Ünal Anadolu Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi'nde düzenlenen toplantıya, Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk, Çine İlçe Nüfus Müdürü Cemil Ögeday, Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Abdülkadir Akalın, köy ve mahalle muhtarları katıldı.
SGK Çine Şube Müdürü Necmettin Öz, kurum olarak genel sağlık sigortasını vatandaşa iyi anlatamadıklarını, bu yüzden bir panik havasının yaşandığını belirterek, Türkiye'de tutuklu ve askerler dışında herkesin Genel Sağlık Sigortasının kapsamı içinde olduğunu söyledi. Çine'de yaptıkları araştırmalar sonucunda 5 bin 500 kişinin hiç bir sağlık güvencesinin bulunmadığını tespit ettiklerini ifade eden Öz, şöyle konuştu:
''Bunların gelir testi yaptırmak için sosyal yardımlaşma kurumuna mutlaka uğramaları gerekiyor. Çine'de 10 bin 800 civarında yeşil kartlı bulunuyor. Yeşil kartlılarda 'Yeşil kart bitiyor mu-' diye bir panik havası oluştu. Yeşil kart bitiyor, ama kapsamı yeşil karttan daha geniş olan bir sistem geliyor. Önümüzdeki günlerde yeşil kart kapsamında baktığımız 10 bin 800 civarındaki insanın sayısı kat kat artacak. Yeşil kartı olanların yeşil kart vize tarihine kadar bir sorunu yok. Sisteme şu anda hepsi atıldı, hepsinin aktivasyonu var. Vatandaşta şu anda sadece kafa karışıklığı var.''
Çine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Günay Ocak da 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren herkesin Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındığını ifade ederek, daha önceden yeşil kartı olan, 18 yaşını aşmış bütün vatandaşların gelir tespitinin yapılması için Çine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat etmesi gerektiğini belirtti.
Ocak, 25 yaşını doldurmamış üniversite öğrencilerinin devletin sağlık güvencesi altında olmalarından dolayı başvurmalarına gerek olmadığını aktararak, ''Ocak ayı sonuna kadar müracaatta bulunarak gelir tespiti bildirmeyenler, otomatik olarak 212 lira üzerinden kişi başı pirim ödemek durumunda kalacaklar'' dedi.