Aydın merkeze bağlı İmamköy köyünde Muhtar Celal Ece ile 4. Aza Aytekin Öncal arasında uzun zamandır devam eden çöp döküm alanı tartışması farklı bir boyut kazandı. Aydın’da önceki günlerde etkili sağanak yağış sonrası oluşan sel, Keçideresi Çayı yatağının çöplerle dolu olması nedeniyle yön dönüştürerek Öncal’ın tarlası ile içerisinde traktörü ve hayvanlarının bulunduğu ahırına doldu. Bir anda sel baskınıyla karşı karşıya kalan Öncal, sel sularıyla mücadele etmekte yetersiz kalınca DSİ’den yardım istedi. DSİ araçlarının başka bölgelerde çalışıyor olması nedeniyle daha fazla zararın oluşmaması için Aydın İl Özel İdaresi’nden yardım istendi. Gece geç saatlerde olmasına rağmen kısa sürede bölgeye gelen Özel İdareye ait iş makinesi dere yatağını temizleyerek suların Öncal’ın tarla ve ahırına gitmesini engelledi.

Aydın İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürü Özay Özhan, dere yatağının dolması sonucu meydana elen sel baskınına müdahale edilmesi sırasında çalışmaları yerine inceledi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından Öncal, zararının daha da fazla olmasına engel olan İl Özel İdaresi çalışanlarına teşekkür etti.

Dere yatağına dökülen çöplerin yağmur sularının akışını engelleyerek derenin taşmasına neden olduğunu savunan İmamköy İhtiyar Heyeti üyesi Aytekin Öncal, “15 gün kadar önce Muhtarımızı telefonla arayıp çöplerin derenin içine döküldüğünü söylediğimde, bana ‘Sen aza değil misin niye görevini yapmıyorsun’ dedi. ‘Sen de muhtarsın, niye dere yatağına çöp döktürüyorsun. Eğer yağışlar nedeniyle sel gelirde tarlama zarar verirse sana dava açarım’ dediğimde telefonu yüzüme kapattı. Derenin ortasında demiryollarının bir beton var. Beton nedeniyle yukarıdan gelen çöpler buraya takılıyor. 30 dönümlük tarlamı ve ahırımı sel bastı.

Bu gün ihtiyar heyetinden istifa ettim ve dilekçemi Muhtara teslim ettim” dedi.