Koçarlı ilçesinde 10 Aralıkta meydana gelen sağanak yağışta sel felaketinin yaşandığı Güdüşlü köyünün muhtarı Tarcan Arıcı, devletin acil ve yerinde müdahalesini, sıcak elini her zaman yanlarında hissettiklerini söyledi.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Güdüşlü köyünde yaşanan sel felaketinin ardından, bölgede gerekli sağlık hizmetleri verilmeye devam ederken, altyapı sorunları da çözülmeye çalışılıyor.
Bölgede, Aydın İl Özel İdaresi, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte dere yatağı ıslah çalışmalarını sürdürürken, köyde erzak dağıtımı da yapılıyor.
Güdüşlü Köyü Muhtarı Tarcan Arıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sel felaketinin ardından yaraların hızla devlet eliyle sarıldığını ifade ederek, ''Devletin acil ve yerinde müdahalesini, sıcak elini her zaman yanımızda hissettik. Bu yaraların bu kadar kısa sürede sarılacağını hayal bile edemiyordum. Köyümüzde Kızılay ile başlayan sıcak yemek hizmeti, şu anda Aydın Valiliği tarafından devam ediyor. Devletimize, yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
Beklentilerinin, ileride benzer felaketlerin yaşanmaması için dere yatağının ıslah edilmesi ve önünün açılması olduğunu belirten Arıcı, devlet kurumlarının seferber edilmesiyle bu problemin de hızlı şekilde çözüm yoluna gidildiğini sözlerine ekledi.