İsfalt"a 4 milyon Euro"luk danışmanlık hizmeti veren Serdar Kepenek"in şirketi gibi ikametgah adresi de karışık. Alman vatandaşı olmasına rağmen muhtarlıkta TC vatandaşı görünen Kepenek"in adres olarak gösterdiği dairenin kapı zilinde ise AKP İl Genel Meclisi üyesi Göksel Demirkaya"nın adı var.

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İsfalt"a 4 milyon Euro"luk danışmanlık hizmeti veren Serdar Kepenek"in şirketi gibi ikametgah adresi de soru işaretleriyle dolu. Alman vatandaşı olmasına rağmen kendi ve eşi mihtarlık kayıtlarında Türk vatandaşı görünen Kepenek"in adres olarak gösterdiği Ortaköy"deki dairenin kapısında AKP İl Genel Meclisi üyesi Göksel Demirkaya"nın adı yazıyor.

Korumalı kişi

Alman vatandaşı olduğu halde Kütahya"dan 1991"de aldığı nüfus kağıdıyla Türk vatandaşı gibi şirketler kuran Serdar Kepenek"e ait ikametgahlardan biri de Beşiktaş Ortaköy Şıracı Sokak 6 numaralı Venüs Apartmanı"nın dördüncü katı. Verilen adresteki dairelerden hiç biri kapıyı açmazken, Hürriyet muhabirinin sorularını, adını vermeden yanıtlayan apartman görevlisi, Serdar Kepenek"i tanımadığını, dairede, zilde adı bulunan Göksel Demirkaya"nın oturduğunu söyledi. Mahallenin muhtarlık kayıtlarında ise Göksel Demirkaya"nın adı yok. Çevre apartmanlarda oturanların ilgi alanı ise apartmanın, zilde isimi yazmayan orta katında oturanlar. Buraya 15 günde bir korumalarıyla gelen kişinin milletvekili ya da bakan olduğunu düşünüyorlar. Üsküdar Altunizade"de uzun yıllar Korkut Özal"a komşu oturan Serdar Kepenek, kaydını almadan mahalleyi terk ediyor. Ancak Ortaköy Muhtarlığı"na Ankara Çankaya İlkadım Mahallesi"nden aldığı nakil evrakıyla kayıt yaptırıyor. Eşi Sevda ve 11 yaşındaki oğlu Muhammet Hakan ise hiç bir yerde kayıtları olmadığı için emniyet soruşturmasının ardından kaymakamlık kanalıyla muhtara kaydoldu.

Eşi de çelişkili

Sevda Kepenek"e ilişkin kayıtlar da çelişkili. 2000"de Alman vatandaşlığına geçerek, Türk vatandaşlığını terk eden Sevda Kepenek, 7 Mart 2008"de Beşiktaş 11. Noteri"nden aldığı Almanya pasaportu fotokopisinde Alman vatandaşı olarak gözüküyor. Sevda Kepenek, nüfus kağıdıyla kaydolduğu Ortaköy Mahallesi"nden 10 Temmuz 2008"de aldığı ikametgaha göre ise Türk vatandaşı.


Dolandırıcılık suçundan ailece yargılanmışlardı

Göksel Demirkaya, 2000"de bir Alman firması aracılığıyla yurt dışındaki Türk işçilere ucuz konut yapacağı vaadinde bulunarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla, babası Demirkaya Holding"in sahibi Halil Demirkaya ve kardeşi ile birlikte yargılanmıştı. İslami holdingzede olduklarını söyleyen Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Demirci, 2008"de yaptığı açıklamada, "Bizden para toplayan Başbakan Tayyip Erdoğan"ın aile dostu Halil Demirkaya"dır. Başbakan yardımcısı Cemil Çiçek, Dursun Uyar"ın yakın dostudur. Türkiye"de 8 yıldır süren davamız zaman aşımına uğratılmaya çalışılmaktadır" demişti.

HÜRRİYET