Aydın"da hiçbir mahalle muhtarlığından su parası alınmadığını iddia eden Muhtar Ören ise uygulamanın keyfi ve intikam almak için yapıldığını ileri sürdü.
Edinilen bilgiye göre; geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığına gelen Aydın Belediyesi ASKİ ekipleri, muhtarlığın bahçesinde bulunan çeşmeye bağlı her hangi bir su sayacı bulunmadığını tespit ederek, kaçak su kullanımıyla ilgili olarak tutanak tuttu. Aynı gün öğleden sonra muhtarlığa yeniden gelen ekipler, çeşmenin şebeke ile olan bağlantısını kesti. Aradan geçen sürenin ardından Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya başkanlığındaki Ahmet Gümüş, Sümran Ünal, Derya Karaçolak, Ahmet Balcı, Melike Kallemoğlu ve Tamer Toyran"dan oluşan encümenin aldığı karar Ören"e ulaştı. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı hakkında kaçak su kullanımı nedeniyle 2 bin 185 TL para cezasının uygulandığı belirtilen ihbarda, ayrıca Muhtar Ören hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
İhbarı aldığında büyük bir şok yaşadığını ifade eden Muhtar Ahmet Ören, hakkındaki suç duyurusunun iptali için idare mahkemesine müracaat edeceğini açıkladı. Aydın Belediyesi"nin kendisi hakkındaki yaptırımına bir anlam veremediğini ifade eden Ören, uygulamanın keyfi ve intikam için yapılmış olduğunu ileri sürdü. Bu tutuma Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Aklanlı ile aralarında geçen bir diyalogun neden olduğu savunan Ören, yaşadığı olayı şöyle anlattı: “Başkan Çerçioğlu ve Başkan Yardımcısı Aklanlı ile mahallem ve diğer bazı mahallenin sorunlarını görüşmek için defalarca görüşme için talep ettim. 4-5 kez talebim geri çevrilince gidip yüz yüze görüşmek istedi. Uğur Bey"in makamına geldiğimde sekreteri haber vermek için odaya girdi. Yarı açık olan kapıdan Alkanlı"nın sekreter hanıma el kol hareketleri ile benimle konuşmak istemediğini ifade ettiğini gördüm. Sekreter dışarı çıkınca randevum olmadığı için Başkan Yardımcısı ile görüşemeyeceğimi söyledi. Bunun üzerine odaya girerek, Sayın Aklanlı ile görüşmeye çalıştım. Ancak görevliler tarafından dışarı çıkarıldım”
İSPATLASINLAR ABONE OLACAĞIM
Aradan geçen bir süre sonra 20 Mayıs günü söz konusu kaçak tespitinin yapıldığını hatırlatan Ören, söz konusu çeşmenin muhtarlık hizmet binasında değil, kamuya ait olan bahçedeki ağaçların sulanması için kullanıldığına dikkat çekti. Aslında bu ağaçları sulamanın belediyenin görevi olduğunu ve kendisinin de bu konuda belediyeye yardım ettiğini savunan Ören, “Aydın"da halk evleri olan muhtarlıklar dışında hiçbir muhtarlığın su aboneliği yok. Saati olanlarda dahil olmak üzere hiçbir muhtarlık 1 Kuruş su parası ödemiyor. Her hangi bir muhtarlığın 1 Kuruş su parası ödediğini ispatlasınlar, hemen ertesi gün abone olacağım. Bu su şebekesini ben yapmadım. Bu mahalle kuruldu kurulalı bu çeşme burada hep vardı. Kaç tane belediye başkanı geldi geçti ama kimse böyle bir şeye tenezzül etmedi” dedi.
Belediye ekiplerinin ağaçları sulaması halinde çeşmenin kapatılmasının her hangi bir sakıncası olmadığını beyan eden Ören, “Biz burada su kullanmıyoruz. İçeride ne mutfak var ne de tuvalet. Bu uygulama tamamen keyfi ve intikam almak için yapılmıştır. Bu uygulama Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığına özel bir uygulama olmuştur. Sadece suyumuz kesilmekle kalınmamış; ayrıca tüm mahalle muhtarlıklarında halen duran telsizler benim elimden alınmıştır. Belediye tüm muhtarlıklara bilgisayar, internet ve yazıcı desteği vermeye devam ederken, muhtarlığımdaki bilgisayar sökülerek götürülmüştür. Ben mahalle halkına hizmet edebilmek için kendi imkanlarımla bilgisayar, yazıcı ve internet bağlantısı temin ettim. Kendi imkanlarımla vatandaşımıza hizmet etmeye çalışıyorum. Bu noktadan sonra yasal yollardan da hakkımı savunacağım” diye konuştu.