Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava sonucunda Mahalle Muhtarı Ahmet Ören"e kaçak su kullanmaktan 14 bin TL tazminat ödemeye mahkum edilirken, Muhtar Ören kararın iptali için bir üst mahkemeye müracaat edeceğini açıkladı.
Edinilen bilgiye göre; 2009 yılı Haziran ayı içerisinde Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığına gelen Aydın Belediyesi ASKİ ekipleri, muhtarlığın bahçesinde bulunan çeşmeye bağlı her hangi bir su sayacı bulunmadığını tespit ederek, kaçak su kullanımıyla ilgili olarak tutanak tuttu. Aynı gün öğleden sonra muhtarlığa yeniden gelen ekipler, çeşmenin şebeke ile olan bağlantısını kesti. Aradan geçen sürenin ardından Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya başkanlığındaki Ahmet Gümüş, Sümran Ünal, Derya Karaçolak, Ahmet Balcı, Melike Kallemoğlu ve Tamer Toyran"dan oluşan encümenin aldığı karar Ören"e ulaştı. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı hakkında kaçak su kullanımı nedeniyle 2 bin 185 TL para cezasının uygulandığı belirtilen ihbarda, ayrıca Muhtar Ören hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

BUGÜNE KADAR HİÇ BİR MAHALLE MUHTARI 5 KURUŞ SU PARASI ÖDEMEDİ
Bir yıl süren mahkeme geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava sonucunda mahalle muhtarı 14 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi. Olayın hala şokunu atlatamadığını ifade eden Mahalle Muhtarı Ahmet Ören, Aydın Belediyesi"nin kendisi hakkındaki yaptırımına bir anlam veremediğini söyledi. Uygulamanın ve davanın keyfi olduğunu ileri süren Muhtar Öner, “Söz konusu çeşme muhtarlık hizmet binasında değil, kamuya ait olan bahçedeki ağaçların sulanması için kullanılıyor. Aydın"da halk evleri olan muhtarlıklar dışında hiçbir muhtarlığın su aboneliği yok. Saati olanlarda dahil olmak üzere hiçbir muhtarlık 1 Kuruş su parası ödemiyor. Hatta mahkeme sürecinde diğer muhtar arkadaşlarımı para ödemediklerine dair hakime dinlettim. Bu su şebekesini ben yapmadım. Bu mahalle kuruldu kurulalı bu çeşme burada hep vardı. Kaç tane belediye başkanı geldi geçti ama kimse böyle bir şeye tenezzül etmedi. Ben muhtarlıkta su kullanmıyorum. İçeride ne mutfak var ne de tuvalet. Bu uygulama tamamen keyfidir. Elimdeki telsiz alınmış, belediye tüm muhtarlıklara bilgisayar, internet ve yazıcı desteği vermeye devam ederken, muhtarlığımdaki bilgisayar sökülerek götürülmüştür” dedi.

ÜST MAHKEMEYE BAŞVURACAK
Mahkemenin verdiği tazminat kararına şaşırdığını ifade eden Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Öner, dava sürerken, muhtarlık binasının yakınlarındaki ağaçların sulanması için su abonesi olduğunu ve her gün ağaçları suladığını söyledi. Mahkemenin tazminat kararının iptali için bir üst mahkemeye başvuracağını kaydeden Öner, “Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi bana Aydın Belediyesine 14 Bin TL tazminat ödemeye mahkum etti. Mahkeme kararının iptali için bir üst mahkemeye başvuracağım. Maalesef ben aldığım 300 TL maaş ile mahlleme hizmet etmeye çalışıyorum. Aydın Belediyesi"nin sulaması gereken muhtarlığımın etrafındaki ağaçlara da abone olduğum su ile suluyorum” şeklinde konuştu. iha