Bilindiği gibi; Nazilli"nin Dallıca Köyü Muhtarı M.S. ve köy bekçisi A.İ.B"nin 21 yıldır köy sakinlerinden çeşitli resmi işlemler için para topladığı, bu paralar için her hangi bir makbuz kesmediği, topladıkları paraları zimmetlerine geçirdikleri yolunda ihbar alan Jandarma ekipleri Nazilli İlçe Kaymakamlığı ve Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığına konuyla ilgili bilgi verdikten sonra şahıslarla ilgili araştırma yapmıştı. Jandarma ekiplerinin bir süre sürdürdüğü takibatın ardından önceki gün ani bir baskınla muhtar ve köy bekçisi gözaltına alınarak, muhtar ve bekçinin evlerinde ve muhtarlıkta arama yapılmıştı.
Yapılan aramalarda 5 adet bilgisayar kasası, 10 adet köy muhtarlığına ait makbuz, 5 adet muhtarlıkta tutulan muhtelif kayıtlar, 3 adet ajanda, 15 adet çeşitli kişiler adına düzenlenmiş senet, 5 adet muhtarlık adına düzenlenmiş tapu senedi, 4 adet muhtarlık adına düzenlenmiş banka hesap cüzdanı bulunarak el konulmuştu.
Jandarma tarafından ifadesi alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen köy muhtarı M.S. tutuklanırken köy bekçisi A.İ.B"nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi. -iha