Görevli olduğu Aydın merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu"nda halk oylaması günü seçmen kağıtlarını dağıtmasıyla ilgili olarak ortaya atılan iddiaları cevaplayan Muhtar Ertuğrul Özdemir, okulda görevini yapmak için bulunduğunu savunarak, “Bunu her seçimde her muhtar yapıyor. Bu partiye, siyasete hizmet değil vatandaşa hizmet. Bizim Muhtarlık binamız mahallemizden uzakta kalıyor. Zaten biz dağıtılmayan seçmen kağıtlarını seçim kurullarına ve sandık başkanlarına veriyoruz. Vatandaşlarımıza hizmeti ayağına götürdüm” dedi.
Toplantıda, kendi mahallesine bağlı 11 sandığın verilerini basın mensuplarına dağıtan Özdemir, “11 sandığımızdan da hayır oranı evetten daha yüksek çıktı. Bizim mahallemiz kültür ve tahsil olarak yüksek seviyede bir mahalle. Seçime bu durum etki etti” diye konuştu.
Kendisinin mahallesinde sevilen bir insan olduğunu öne süren Özdemir, “Mahallemde kimseyi partisine göre ayırmadım, eşit gördüm. Ben buraya mahallemdeki AK Partililerin oylarıyla geldim. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli bizim mahallemizin gelinidir. Kendisi ile her zaman görüşürüm. Kendisi beni takdir eder” dedi.