Özellikle gelişigüzel park edilen araçlar nedeniyle mahallede yaşamın zorlaştığını belirten Muhtar Ertuğrul Özdemir, adeta fahri trafik müfettişliğine başladı.
Aydın"da şehir merkezinde yaşam şartlarını zorlaştıran en büyük unsurlardan birinin kurallara uymayan sürücüler olduğunu belirten Hasanefendi, Ramazanpaşa Mahalle Muhtarı Ertuğrul Özdemir, özellikle kaldırımlara park edilen araçların ciddi sıkıntıya neden olduğunu söyledi.
Daha önce çeşitli yerlere uyarıcı yazılar astığını ancak bunun pek etkili olmadığını belirten Özdemir, “Aydın"ın en merkez mahallesi bizde. Resmi daireler, bankalar ve çarşı olması nedeniyle mahallede araç yoğunluğu da oldukça fazla oluyor. Ancak sürücülerimiz nedense araçlarını uygun yer bulamadıklarında gelişi güzel kaldırımlara park ediyorlar. Bunu önlemek için şimdilik kendi başıma bir çalışma başlattım. Şu anda hatalı park yapan araçların camına uyarı yazısı bırakıp, bir yandan da plakalarını kaydediyorum. Uyarı yapılmasına rağmen bu tür hatalı parkta ısrar edenler hakkında yasal işlem başlatılması için gereğini yapacağız” dedi.
Muhtar Ertuğrul Özdemir, hatalı park edenler için özel hazırlattığı "El Koyuyoruz" başlıklı uyarı yazısında “Sayın Sürücü; Kaldırımlar insanların güvenlik içinde yürümeleri için ayrılmıştır. Araç yolları ve araç park yerleri ayrı düzenlenmiştir. Lütfen aracınızı uygun park yerlerine park ediniz. Mahalle sakinleri adına Mahalle Muhtarlığı” yazılı uyarı afişini araçlara bırakıyor. -iha