Merkez Akçakiraz Beldesi, Yüzbaşı Mahallesi Muhtarı Feti Arpa, 3 aydır mahallelerine su verilmediğini belirterek sorunu Elazığ’da görev gazetecilere anlatmak istedi. Beldeye giden gazeteciler, su sıkıntısı ile ilgili röportajlar yapmaya başlarken, bu durum Belediye Başkanı AK Partili Osman Canbay’a iletildi.

Mahalle Muhtarı Feti Arpa ve mahalle sakinleri, belediye binası önünde yaşadıkları sıkıntıları gazetecilere anlatırken, yanlarına Belediye Başkanı Osman Canbay da geldi. Bunun üzerine mahalleli Başkan Canbay’dan, Ramazan ayında oruç tutacaklarını hatırlatarak, 3 aydır yaşadıkları susuzluğa çözüm bulunmasını istedi. Mahalleli, oy vermedikleri çin kendilerine hizmet getirilmediğini iddia etti.
Akçakiraz Belediye Başkanı Osman Canbay da, kısa sürede su sorununu çözeceklerini ifade ederek, "Ben su sorununu sayın valimize de söyledim. İl Özel İdareden kuyu kazmak için gelecekler. Yeraltı sularının çekilmesinden dolayı sorun yaşıyoruz" dedi.

Tepkilerin artması üzerine Başkan Canbay, makam aracına binerek olay yerinden ayrılırken, adı öğrenilemeyen bir kişi fotoğraf çeken muhabir Eyüp Deniz’e yumrukla saldırmaya başladı.

Bu sırada Mahalle Muhtarı Feti Arpa da, gazeteciye saldıran belediye çalışanını sokak ortasında yumruklayarak yere düşürdü. Mahalleli ile belediye çalışanı arasında bir anda arbede yaşandı. Kısa süren arbede sonrasında belediye çalışanı, belediye binasına girerken, Muhtar Arpa mahalle sakinleri tarafından sakinleştirildi.