AYDINPOST HABER SERVİSİ-Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği Aydın İl Koordinasyon kurulu üyesi olan toplam 14 mühendis odası, 29 Mart"ta Aydın Belediye meclisine seçilen mühendis üyeleriyle tanışma toplantısı düzenledi.
Samimi bir havada gerçekleştirilen toplantıda, belediye meclis üyeleri ve Aydın"da şubesi ya da temsilciliği bulunan oda başkanları birlik ve beraberlik içinde çalışılması hususunda Aydın için yapılacak her konuda oda başkanlarının belediyenin yanında olduğunu ifade etti.
TMMOB üyelerinin ziyaretinin ana konusu Aydın şehrinin öncelikle vanasının başkalarının elinde olduğu için doğalgaz değil, jeotermalle ısınma olması dikkat çekti. Mühendisler ve belediye meclis üyeleri bu konuda birlikte hareket etme kararı alarak, çevreyolunun yapılması, asansör ve kalorifer kazanlarının denetimlerinin sağlıklı bir şekilde yapılması da diğre konu başlıkları arasında yer aldı.
Toplantı sonrasında her üç ayda bir belediye meclis üyeleriyle toplantının tekrarlanması karar bağlanarak, toplantı oturumu kapatıldı. Toplantıda söz alan Fikri Aydın, doğalgazın sanayide de verimli olmadığını ve bu nedenle Denizli"de sanayicilerin kömüre dönüş yaptıklarını ve jeotermal enerjinin önünün açılabilmesi için yeni meclisin doğal gaz şirketiyle sözleşme imzalamamasını istedi.