Bursa'da 9 yıl önce 3 genç mühendisin bıçaklanarak öldürülmesi olayına karıştıkları iddiasıyla toplam 4 ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 1,5 yıl hücre cezasına çarptırılan iki sevgili, CMK'nın 102. maddesindeki değişiklik sayesinde özgürlüğüne kavuştu.

Cezaevinde evlenen iki sevgili, 9 yıldır yargılanıyordu. Olaya karıştığı iddiasıyla 3 ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan diğer sanık ise tutukluluk süresi dolmadığı için tahliye olamadı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 3 kişiyi öldürmek suçundan haklarında toplam 2 ayrı ağırlaştırılmış müebbet, 24'er yıl hapis ve 1'er yıl 6'şar ay geceli gündüzlü hücre hapsine çarptırılan Adem G. (37) ve sevgilisi Figen Y.'nin (28) yüzü, CMK'nın 102. maddesindeki değişiklik sayesinde güldü. Haklarında verilen hapis cezası 9 yıldır kesinleşmeyen ve cezaevinde kıyılan nikahla evlenen iki sevgilisinin, tutuklu bulundukları cezaevinden tahliyesine karar verildi.

9 yıl önce Gümüşçeken Caddesi ile Eski Yalova Yolu'nda bıçaklanarak öldürülen mühendisler Efkan Açıcı, Lütfullah Erdin ve Bülent Kepçeli'nin katil zanlısı oldukları iddia edilen 3 sanık, 3 ay önce Yargıtay'ın haklarında verilen hapis cezasını bozması üzerine hakim karşısına çıkmıştı. Yerel mahkeme son kararında; iki sevgiliyi Bülent Kepçeli ve Efkan Açıcı'ya yönelik kasten öldürme eyleminden dolayı 2 ayrı ağırlaştırılmış müebbet Lütfullah Erdin'in öldürülmesiyle ilgili ise 24'er yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Ayrıca Adem G. ve Figen Y.'ye 1'er yıl 6'şar ay, Şahin K.'ye ise 2 yıl geceli gündüzlü hücre hapsi verilmişti.

3 ayrı mühendisin öldürülmesiyle ilgili 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan diğer sanık Şahin K. ise 5 yıllık tutukluluk süresi dolmadığı için yasa değişikliğinden yararlanamadığı öğrenildi.

Yerel mahkemenin kararının temyizinin ardından sanıkların dosyası Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından değerlendiriliyordu.