DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, “Kürt sorununun muhatabı Kürtler, DTP, PKK ve sayın Öcalan"dır. Yoksa çözemezsiniz.
Hak mücadelesi verenlere terörist derseniz barış dili olmaz” dedi.
Ayna, DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ile birlikte Tunceli"de düzenlenen Kültür ve Doğa Festivali"ne katıldı. Ayna festivaldeki konuşmasında şöyle dedi:
“Kürt sorunu PKK ve Abdullah Öcalan"ın dışında tartışılmaz. Hükümet bir çözüm istiyorsa, neden bir muhatap istemiyor? AB"ye çözeceğim diyor, üzerinde çalışıyoruz diyor. Genelkurmay, MİT ile görüşüyor. Sivil toplum temsilcileri ve siyasi partilerle de görüşerek projeyi tartışarak açıklayacaklar. Ölme eşşeğim yaz gelsin. Burada insanlar ölüyor. Türkiye"de Türk halkının sahip olduğu haklara benim de hakkım var. 30 yılın bilançosu herkes için kayıptır.
Kürt sorununun muhatabı Kürtler, DTP, PKK ve sayın Öcalan"dır. Yoksa çözemezsiniz. Hak mücadelesi verenlere terörist derseniz, barış dili olmaz. Şiddet dili olur. Artık herkes kendini Kürtlerin yerine koymalı empati yapmalıdır.”
Halis de 74 yıl önce Dersim"in adının Tunceli olarak kanunla değiştirildiğini belirterek şöyle konuştu: “Tunceli operasyon adıdır. Önce adımızı, sonra canımızı aldılar. Yetmedi. Sonra onurumuzu, kimliğimizi almak istediler.
O kadar kolay değil. Bir coğrafyanın insanlarını sevmeyenler, o coğrafyayı da sevemez. Bu nedenle barajlarla boğmaya çalıştılar.
Biz de direniş zinciri oluşturmaya kararlıyız. Kürt sorununun artık çözümden başka yolu kalmamış. Kürt sorunu karşısında direnmek için bir neden yoktur. Artık yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyoruz.”
Milliyet