Düzenlenen törende çalışmalarından dolayı İHA Nazilli Muhabiri Ümit Özmen ve Olay Gazetesi Muhabiri Murat Gürkan’a plaket verildi.

Nazilli Şubesinin kuruluşundan itibaren gerek yerel, gerekse ulusal basında dernek faaliyetlerinin duyurulmasında etkin rol oynayan İhlas Haber Ajansı (İHA) Nazilli Temsilcisi Ümit Özmen’e ve Türkiye Kuva-i Milliye Mücahitler Derneği Nazilli Şubesi ile Gazilerin barışmasında etkin rol oynayan Olay Gazetesi Muhabiri Murat Gürkan’a, Dernek Yönetim kurulunca plaket ile onurlandırılması kararlaştırıldığı belirtildi.

Düzenlenen plaket töreninde derneğin faaliyetlerini ülke genelinde duyurulmasında etkin rol oynadıkları ve Kuva-i Milliye Mücahitler Derneği ile aralarında bulunan sorunları çözdükleri için iki gazeteciye plaket vermeyi uygun gördük diyen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş; “Derneğimiz kurulduğu günden itibaren elimizden tutan ve bizlerin sesinin ülke genelinde duyurulmasını sağlayan genç gazeteci kardeşimiz Ümit Özmen’e çok teşekkür ediyoruz. Yönetim kurulu olarak kendisine plaket vermeyi uygun gördük. Ayrıca uzun bir süre Türkiye Kuva-i Milliye Mücahitler Derneği Nazilli Şubesi ile aramızda olan bir gerginlik vardı bu gerginliğin sona erdirilmesi için çalışan ve barıştıran gazeteci Murat Gürkan arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRDİK”

Haberlere farklı yaklaşımla ses getirmeyi sağladıklarını ifade eden Adalet ve Anadolu Gazeteleri ile İhlas Haber Ajansı Muhabirliği yapan Ümit Özmen ise; “150 bin’e yakın nüfusu ile 40 ilden büyük olan Nazilli, haber merkezlerinde taşra tabiri ile görülüyor. Burada tabii ki biz Haber Ajansları ve Yaygın basın mensuplarına da büyük iş düşüyor. Haberi doğru olduğu kadar farklı bakış açıları ile cazip hale getirmemiz gerekiyor. Bende bu şekilde haberleri farklı bakış açılarında yaklaşarak ulusal boyutta duyulmayı sağladım. Muharip Gaziler derneğinin Aydın’da değil de Nazilli de temsilciliğinin olması gerçekten çok önemli. Ayrıca 62 yıldır madalyalarına kavuşamayan Kore Gazilerinin hayallerini ve haklarını teslim ettikleri için aslında biz onlara teşekkür ediyoruz. Yaptığımız haberlerle de bu yapılanları ülke geneline duyuruyoruz. Bizleri yaptığımız bu çalışmalardan dolayı onure eden dernek yönetimine de çok teşekkür ediyorum” dedi.

İki derneğin barışması için yardımcı olduğunu ifade eden Olay gazetesi muhabiri Murat Gürkan ise; “Gaziler için hizmet vermeye çalışan 2 derneğimizin aralarındaki yanlış anlaşılmalardan oluşan sorunların ortadan kalkması için Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ile bir girişimde bulunduk. Sorunların çözülmesinden dolayı mutluyum. Gazeteci sadece sorunları yazan değil, bu tarz sorunların da ortadan kalkması için çalışan kişilerdir. Görevimizi yerine getirerek bu iki derneğimizin barışmasına vesile olduk” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Nazilli Belediyesi Katlı Otopark içerisinde bulunan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi Binasında düzenlenen törende Dernek Başkanı Hasan Karataş tarafından Ümit Özmen ve Murat Gürkan’a plaketleri takdim edildi. Nazilli’de görev yapan yerel ve yaygın basın temsilcisi basın mensupları da törende plaket alan meslektaşlarını tebrik etti.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg