AYDINPOST HABER SERVİSİ-Yol-İş Sendikası İzmir 2 No.lu Şube Başkanı İsmail Evran kendisine muhalefet eden 5 işçinin sendikadan ihracını istedi.

Aydın il özel İdaresinde geçen yıl nisan yaında yapılan sendika seçimlerinde İsmail Evran, seçimi 50 kişilik Tez-Kop İş sendikasından geçen işçilerin üyeliklerine ait belgeleri genel merkeze geç göndererek bu kişilerin üye olmasını engellemiş ve seçimi sadece 5 oy fark ile kazanabilmişti. Oysa seçimden birkaç gün sonra bu 50 kişinin üyelik işlemleri tamamlanmıştı.

Şimdi ise İsmail Evran muhalefetin öncülerinden Seçkin Çakar, Süleyman Meral ile Tez Kop İş Baştemsilcisi aynı zamanda Yol-İş üyesi Yaşar Kanat, Levent Güler ile Tahir Bulut'un ihraç istemi ile Yol-İş Sendikası genel merkezine yazı gönderdiği ortaya çıktı.

Bu yazı üzerine söz konusu 5 işçi bu konuda görüşleri alınmak üzere Yol-İş Genel Merkezine davet edildi.

Kendilerine yapılan bu uygulamanın son derece haksız ve demokrasiye aykırı olduğunu savunan Yol-İş Sendikası üyelerinden Seçkin Çakar, Süleyman Meral ile Tez-Kop İş işyeri Baştemsilcisi Yaşar Kanat ve Levent Güler ile Tahir Bulut, "Biz genel merkezimiz ve genel başkanımızla gurur duyuyoruz. Adalet er veya geç yerini bulacaktır. Korku dağları beklemektedir. Sadece muhalefet etti diye insanı hak etmediği bir uygulamaya tabi tutmak ne vicdana ne demokrasiye ne de insanlığa sığar. İsmail Evran işçiler yanındaysa kahraman, karşısındaysa vatan haini gibi davranıyor. Bu çok yanlış bir tutum. Eğer Yol-İş sendikasında başkanlığı bırakır ya da seçilemezse sanki bütün işçiler sahipsiz kalacak ve Ege bölgesinde hayat duracakmış gibi davranıyor. Bilmiyor ki işçi varsa sendika vardır. İşçi yoksa sendika da yoktur. Evran'ın işçiler için ve özel idare için yapacağı en hayırlı iş derhal başkanlığı bırakıp işçilerden saklayarak ve gizleyerek tevessül ettiği emekliliğin sürebilirse keyfini sürmesidir. Zaten sendikayı bıraktığında Aydın İl Özel İdaresi'ndeki işçiler ve kurum da huzura kavuşacaktır" dedi.
Ayrıca ihracı istenen işçilere destek veren işyeri çalışanları ise, "Bu arkadaşlarımızın bir kusuru hatası yok. Eğer demokrasi varsa muhalefet de var ve bu işin Genel Merkezden dönmesini talep ediyoruz" dedi.