CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık'ın yazılı soru önergesini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'de, gazete, televizyon, radyo ve haber ajansı olmak üzere 70'in üzerinde ulusal düzeyde yayın yapan medya organının faaliyette bulunduğunun bilindiğini ifade etti.
 
Ulusal yayın yapan gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile gerçekleştirdiği medya zirvesinin, istişari mahiyette bir toplantı olduğunu belirten Arınç, ''Bu ve benzeri toplantılarda tüm medya temsilcileri ile aynı anda biraraya gelebilmek çoğu kez mümkün olmamaktadır'' dedi.
 
Bu toplantıda ancak 39 medya organının temsilcileri ile biraraya gelinebildiğini ifade eden Arınç, şunları kaydetti:
 
''Sözkonusu toplantının katılımcıları belirlenirken, katılımcıların ülkemizdeki siyasi yelpazeyi tümüyle kuşatabilmelerine gayret gösterilmiştir. Dolayısıyla önergede iddia edildiği gibi Hükümet politikalarına muhalif medya temsilcilerinin toplantıya çağrılmaması veya ayrımcılık yapılması sözkonusu değildir. Kaldı ki Hükümetin uygulamalarına zaman zaman eleştirel yaklaşımlar sergiledikleri bilinen medya kuruluşlarının bazılarının da bahse konu toplantının katılımcıları arasında yer almaları, önergedeki iddiaların doğru olmadığını ortaya koymaktadır.''