Meclis'te bütçe görüşmeleri sürüyor. Muhalefetin ardından kürsüye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geldi. Erdoğan eleştirilere yanıt veriyor.

İşte konuşmasından satırbaşları;

-Kriz dönemlerinin rakamlarından birileri rahatsız oluyor...

-MB'nin döviz rezervi 70 milyar doları aştı. Söylemeyecek miyiz? Biraz gerçekçi olalım, bu gerçekleri inkar etmeyelim.

-Türk Lirasının değerlenmesinden neden rahatsızsınız. Milliyetçi kardeşlerim TL değer kazanıyor diye niye rahatsız oluyor, bunu anlamıyorum. Yılbaşından itibaren YTL olmayacak, TL olacak. Artık döviz büroları kapanmaya başladı.

-IMF borcu 23.5 milyar dolardan 7.2 milyar dolara indi.

BAHÇELİ'YE ÇATTI

Başbakan Erdoğan öncelikle MHP lideri Bahçeli'yi isim vermeden eleştirdi. MHP sıralarına dönen Erdoğan "Bizim dönemimizde reel faiz kaç sizin döneminizde kaç biliyor musunuz? Bilmiyorsanız liderinizin başbakan yardımcılığı yaptığı 1999-2002 arasını inceleyin" dedi.

1953 yılından AK parti hükümetine kadar küresel sermayenin Türkiye'ye girişi yılda 1 milyar doları aşmamıştır. 2003-2006 arasında 20 milyar doları aşmıştır. Türkiye büyümede 54 basamak birden yükselmiştir.

Türkiye istikrar vardır, fırsatlar ülkesidir. Türkiye'de kamu kesimi açıkları önemli ölçüde ortadan kalkmıştır. 2002'de kamu açığı 40 milyar dolar iken 2006 yılında bütçe açığı 4 milyar dolara kadar inmiştir. Bu iyileşme performansı ile Türkiye örnek gösterilen ülke haline gelmiştir.

Güçlü ülke olursunuz borcunuzun hiç bir önemi yoktur. Bugün ABD'nin Japonya'nın İngiltere'nin borçlarına bakın.

Türkiye güçleniyor.. Biz Türkiye'yi dünyanın en güçlü ekonomileri arasına sokuyoruz.

Eline bir mikrofon alan "İşçi eziliyor, köylü eziliyor memur eziliyor" diyor. Ben somut rakamlarla konuşuyorum. 2002 sonundan beri iktidarda bulunan AK Parti iktidarları sırasında işçinin, memurun maaşı enflasyon karşısında ezdirilmemiş artırılmıştır. Bu artışlar reel olarak yüzde 42 civarındadır. Emekli maaşı reel olarak yüzde 37'dir. Memur maaşları reel olarak yüzde 20'dir.. Bunları zaten yeterli bulmuyoruz. Ama halkımıza güven verdiğimiz için 22 Temmuz'da vatandaşımız bize güveninin karşılığını vermiştir..

Erdoğan konuşması sırasında CHP'li ve MHP'li vekillere de anında cevaplar yetiştirdi.

Erdoğan vatandaşa yapılan yardımların nereye gittiğini soran CHP'li Arıtman'a "Valiliklere kaymakamlıklara müracat edin kimlere gittiğini öğrenirsiniz" dedi.

Başbakan Erdoğan belediyelerde plan tadilatları yapıldığını söyleyince CHP sıralırından sesler yükseldi.

Başbakan Erdoğan 14 ay sonra seçim olduğunu belirterek "Eğer biz beceremiyorsak CHP gelsin İstanbul Büyükşehir'i alsın görelim" dedi.

Baykal'ın 5 trilyonluk arsası var

Başbakan Erdoğan CHP lideri Baykal'a "Siz bizim aile ilişkilerimize kadar her şeye karışıyorsunuz, ancak sizinle ilgili her gerçeği gizliyorsunuz. Baykal'ın arsasının olduğu yerde CHP'li belediye imar değişikliğine gitti. Bu değişiklikle Baykal'ın arsası 5 trilyon lire değerine çıktı" dedi.

Ülkenin sorunu CHP

Başbakan Erdoğan "Sayın Baykal buradan bir sürü eleştiride bulundu. Türkiye'nin sorunu BOP mu GAP mı dedi. Ben de söylüyorum buradan Türkiye'nin sorunu ne BOP ne GAP. Türkiye'nin sorunu CHP. Bü ülkeye CHP'nin de bir yararı olsun da görelim. Hiç bir faydanız yok dedi"

"Yandaş medya" eleştirisine yanıt

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "Yandaş medya oluşturmak, iktidarın bir imtiyazı değildir" sözlerine de yanıt veren Başbakan Erdoğan "Yandaş medya yaratma konusunda biz sizin elinize su bile dökemeyiz" dedi.