AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın konuğu oldu. Cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Tayyar, Abdullah Öcalan ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aynı fotoğraf karesinde gösterilmeye çalışıldığını belirterek, “Masa başında Başbakanımızın oyunu azaltmanın planları yapılıyor. Millet bu numarayı yutmaz” dedi.

HDP’nin Köşk adayı olarak Selahattin Demirtaş’ı göstermesini değerlendiren Tayyar, madalyonun arka yüzünde farklı planların olduğunu ileri sürdü. Tayyar, Başbakan Erdoğan’ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki siyasetini eleştiren Bahçeli ve Kılıçdaroğlu’nun bu bölgelerde parti bayraklarını dahi sallayamadıklarını kaydetti. Tayyar, “Gerçek vatanperverseniz şehit olmayı göze alın. Diyorsunuz ya ‘direğe çıkan genci alnını çatından vurun’ diye. Gidin Diyarbakır’da bayrak sallayın. Şehit olmayı göze alamıyorsan gazi olamazsın” şeklinde konuştu.

“BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN KARŞISINA MUHAFAZAKAR LİDER OLSUN DÜŞENCİSEYLE YOLA ÇIKILDI”
“Çatı aday” Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Tayyar, "Başbakan Erdoğan aday olmasaydı İhsanoğlu ismi duyulmazdı. Sayın Başbakan muhafazakar, Kur’an okuyor, namaza gidiyor, muhafazakar kesimin büyük ilgi gösterdiği lider. Karşısına muhafazakar lider olsun düşüncesiyle yola çıkıldı” ifadelerini kullandı.

“İHSANOĞLU’NU ADAY GÖSTERDİKLERİ İÇİN PİŞMAN OLDULAR”
AK Parti’li Tayyar, “çatı aday” seçiminde İhsanoğlu ismine yönelik pişmanlıklar olduğunu öne sürerek, “Bahçeli ve Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu’nu aday gösterdikleri için pişman. ‘Muhafazakar tavana seslenebilecek bir aday çıkarabilirsek Başbakanın yolunu kesebiliriz’ demişler. Daha ilk günden gaf yaptı, ‘başörtüsü gelenektir’ dedi. Sadece kendi koltuklarını rahata aldılar” şeklinde konuştu.