Milletvekili seçilen arkadaşlarının ve tutuklu bulunan Hatip Dicle’nin durumlarının önemli olduğuna değinen Ahmet Türk, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi: 
 
" Tabii ki biz yıllardan beri demokratik siyasette ısrarlı olduk. Partilerimiz kapatıldı. Milletvekilliğimiz düşürüldü, hapislere atıldık. Son olarak da Anayasa Mahkemesi benimle Aysel Tuğluk’un milletvekilliğini düşürdü. Bunlara rağmen yine de demokratik siyasetteyiz ve demokratik zeminde sorunların çözümü için çaba göstereceğiz. Şimdi burada bütün sıkıntı halkımızın ve bizim taleplerimize rağmen ötekileştirilen hiçe sayılan bir mantıkla karşı karşıyayız. Tabii ki arkadaşlarımızın tutuklu kalması Hatip Dicle’nin milletvekiliğinin düşürülmesi bizler için önemlidir.
 
Ama bizim için en önemlisi sorunun çözümüdür. Yani bu nasıl çözülecek? Demokratik bir anayasa nasıl olacak? Kürtler kendi dilleriyle eğitim hakkına sahip olabilecek mi? Tüm toplumu kucaklayacak bir mantık gelişebilecek mi? Farklılıkları bu ülkede inkar mı edeceğiz. Bütün bunları çözmek için ortak akıl için parlemontodayız" dedi. 
 
UZLAŞMACI MANTIĞIN ORTAYA ÇIKMASI İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ 
Türkiye’deki tüm sorunların çözülmesi için önemli bir atmosferin oluştuğunu vurgulayan Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
 
" Gerçekten Türkiye’de artık bu sorunları çözmek için ortak akıl için önemli bir atmosfer var. Bunun kullanılması gerekiyor. Biz burada diyoruz ki, gelip bir şey yapmayacaksak, gelip düşüncelerimizi söyleyemeyeceksek, ötekileştirileceksek veya daha açıkçası ipe un seren bir mantık devam edecekse bizim orada bulunmamızın çok fazla bir anlamı yok. Biz bunu söylüyoruz Meseleyi bir proje etrafında değerlendirmek lazım. Artık Türkiye bu sorunları çözme noktasına gelmiş. Şimdi burada bir uzlaşmacı mantığın ortaya çıkması için çaba gösteriyoruz. 
 
Ama Başbakan çıkıp diyor ki, ’muhalefet olsa da olmasa da meclis çalışır." Ayrıca biz muhalefet değiliz. Misyon partisiyiz. Sorunların çözümü için katkısı olacak bir partiyiz. Bütün bunları topladığımızda toplumsal uzlaşı için öyle olabileceğimizi sayın Başbakan görmelidir. Meclis başkanının çabaları var ve bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanıyla bir görüşmemiz oldu. Bizim istediğimiz demokrasiye katkısı olacak sorunların çözümüne katkısı olacak" dedi. 
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Bulgaristan gezisine kendisini davet etmesiyle ilgili olarak çok güzel bir jest olduğunu açıklayan Türk, "Sayın Cumhurbaşkanının bağımsız bir adayı davet etmesi süreçle ilgili bence olumlu bir adımdı. İyi niyetli bir jesttir herkesi kucaklamaya açık olduğunun mesajıdır’diye konuştu. (radikal)