Dün karayolu ile Erzurum'a getirilen haber şehidi Sebahattin Yılmaz, Gürcükapı Camii'nde öğle namazına müteakip asri mezarlıkta toprağa verildi. Cenaze namazına Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci, AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, İl Genel Sekreteri Selami Altınok, İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez, DHA Bölge Müdürü ve Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kadir Sabuncuoğlu, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, TV Program yapımcısı Acun Ilıcalı, AKUT Kurucu Başkanı Nasuh Mahruki, gazeteci meslektaşları, belediye başkanları, gazeteci Yılmaz'ın yakınları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören sırasında gazeteci Yılmaz'ın eşi Gönül Yılmaz ve çocukları Alperen ve Egem tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Gazeteci Yılmaz'ın eşi ve çocukları yakınları tarafından güçlükle teselli edildi.

Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çok sayıda basın kuruluşu ve Gazeteciler Cemiyeti çelenk gönderdi.

SEBAHATTİN YILMAZ KİMDİR
Sebahattin Yılmaz, 20 Mayıs 1959'da Erzurum'da doğdu. Erzurum Lisesi'ni bitirdikten sonra 1980 yılında yerel Aziziye Postası gazetesinde mesleğe başladı. 1991 yılında Hürriyet Haber Ajansı Erzurum Bürosu'nda görev alan Sebahattin Yılmaz, 1993'te Van Bürosu'na geçti. Meslek yaşamında birçok ödül alan Sebahattin Yılmaz, iyi bir gazeteci olmanın yanında iyi bir eş, iyi bir baba. Gönül Yılmaz ile 21 yıllık evli olan Sebahattin Yılmaz'ın oğlu 20 yaşındaki Alperen, İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü'nde; kızı 17 yaşındaki Egem ise Van Anadolu Lisesi son sınıfta okuyor.