Muğla Belediye Bandosu 20 yıl aradan sonra yeniden hayat buldu. Bando ilk sınavını 30 Ağustos Zafer Bayramı Töreni'nde verecek.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, 20 yıl aradan sonra yeniden kurulan ''Muğla Belediye Bandosu''nun çalışmalarını izledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde Recep Altıok'un çalıştırdığı bando ekibini ziyaret eden Gürün, hazırlıkların hızla devam ettiğini ve bandonun ilk olarak ''30 Ağustos Zafer Bayramı Töreni'nde yerini alacağını bildirdi.

Muğla'nın 20 yıl aradan sonra yeniden bir bando ekibine kavuştuğunu belirten Gürün, ''Muğla'nın yıllar önce bir belediye bandosu varmış, ancak zaman içerisinde kaybolmuş. Biz yeniden bir bandoya sahip olmak ve resmi bayramlarda Muğla Belediyesinin bandosuyla resmi geçitte bulunmak için bandomuzu yeniden hayata geçirmek istedik. Resmi törenlerde belediyemizin bandosunun yer alması bizi çok mutlu edecek'' dedi.

Osman Gürün, belediye bandosunu etkin bir şekilde kullanarak kentin yaşamına katmayı amaçladıklarını ifade ederek, ''Bandomuzu geliştirerek onları Türkiye'nin farklı illerine ve Muğla'nın ilçelerine gönderip konser vermelerini sağlayacağız. Resmi törenlerde bandomuzu kullanmak ve ''Muğla Belediye Bandosu''nu bir marka olarak geleceğe taşımak istiyoruz. Profesyonel öğretmenler eşliğinde çalışmalarını sürdüren bando ekibi kısa sürede uzun bir yol kat etti. Hepsine çalışmalarında başarılar diliyorum'' diye konuştu.

''Muğla Belediye Bandosu'' şefi Recep Altıok ise, Muğla'daki müzisyenleri bir araya getirdiklerini ifade ederek, bando çalışmaları hakkında şunları anlattı:

''Biz sadece günü kurtaracak müzikler değil, belediyenin asli görevi olan belediye bandosunu oluşturmak için toplandık. Derslere profesyonel hocalar gelerek burada arkadaşlarımız ile birlikte 2-3 saat zaman geçiriyorlar. Hedefimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda sözümüz olan iki parçayı profesyonel bir şekilde çalmak. Bando enstrümanları hiç biri arkadaşların daha önceden çaldıkları enstrümanlar gibi değil. Bu yüzden arkadaşlarımız sıkı bir şekilde çalışıyorlar. Biz kısa zamanda uzun yol kat ettik ve en kısa sürede bandomuz güzel etkinliklere yer verecek.''

Daha sonra, bando ekibi ''İstiklal Marşı'' ve resmi törenlerde seslendirilen bir kaç eseri çaldı.

A.A.