Edinilen bilgiye göre, bir böcek ilaçlama şirketinde çalıştığı belirtilen Haydar D. (43), iddiaya göre eşi Tijen D.'nin (34) kendisini aldattığını düşünmeye başladı. Çift, 30 Mayıs 2014 günü hastaneye gideceklerini söyleyip birlikte evden çıktı ancak Tijen D.'den bir daha haber alınamadı. Bunun üzerine Tijen D.'nin yakınları polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. Haydar D. ise saat 21.30'da ailesinin huzurunun bozduğunu düşündüğü kayınpederi Durdu Bilgi'nin (60) Gülpınar Mahallesi 37055 Sokak'taki evini bastı. Kızı Y.İ.'nin gözleri önünde bahçede oturan kayınpederini tüfekle vuran Haydar D., daha sonra kayınvalidesi Vacide Bilgi'yi hedef aldı ancak yaşlı kadın evin içine kaçıp kapıyı kilitledi. Haydar D., tekmeyle kapıyı kırmaya çalışırken kayınbiraderi Musa Bilgi elinden tüfeği aldı. Zanlı bunun üzerine olay yerinden kaçtı.

Polis zanlı ve kaybolan eşini bulmak için çalışma başlattığı sırada merkez Sarıçam ilçesinde Çukurova Üniversitesi Yerleşkesi içinde ormanlık alanda bir kadın cesedinin bulunduğu ihbarı geldi. Bunun üzerine polis ekipleri olay yerine gittiğinde ölü bulunan kadının Tijen D. olduğunu belirledi. Kadının cenazesi yapılan araştırmadan sonra Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken, 20 bıçak darbesiyle öldürüldüğü ortaya çıktı. Polis bir numaralı zanlı olarak kocasını aramaya başladı. Ancak bu kez de gece saat 22.30 sıralarında İstiklal Mahallesi'nde bıçakla öldürülmüş halde bir ceset olduğu ihbarı geldi. Polis olay yerine gittiğinde ölen kişinin eşini ve kayınbabasını öldürdüğü iddiasıyla aranan Haydar D. olduğunu belirledi. Şahsın 5 bıçak darbesiyle öldürüldüğü tespit edildi. Haydar D.'nin cenazesi de otopsi yapılmak üzere eşinin bulunduğu adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Polis ise Haydar D.'yi öldürmüş olabileceğinden şüphelendiği kayınlarından iki kişiyi gözaltına aldı. Polisin sorgusu devam ediyor.

Bu arada polis adli tıp önünde de önlem alarak iki ailenin karşı karşıya gelmesini önledi. Tijen D.'nin cenazesi otopsi yapıldıktan sonra yakınları tarafından morgdan alındı. Cenaze yakınları tarafından toprağa verilmek üzere Buruk Mezarlığı'na götürüldü. Haydar D.'nin cenazesinin de yakınları tarafında alınıp Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

Polis şimdi, bir günde 3 cinayetin sırrını çözmeye çalışıyor.