Olay, geçen cuma günü meydana geldi. Merkez Sungurbey Camii"nde her cuma namazında vaaz veren Müftü Mehmet Özlen, kürsüye çıkıp oturacağı yeri düzeltirken eline iğne battığını, kontrol edilen minderin içinden dikine konulmuş iki büyük dikiş iğnesi bulunduğunu söyledi. İğneler çıkartıldıktan sonra oturup cuma vaazı verdiğini belirten Müftü Mehmet Özlen, olayın iyi niyetli olmadığını belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Maalesef böyle bir şeyle karşılaştık. Kürsüye çıkmak üzereydim, daha oturmadan elimle kontrol ederken böyle bir cımbız gibi bir şeyin battığını hissettim. Yanımda duran arkadaşlara "Burada bir şey var" dedim baktıklarında iki tane iğneyi minderin içerisinden çıkardılar.”
İğneyi koyanları Allah"a havale ettiğini de belirten müftü Özlen, “Toplumumuzda değişik insanlar var, bu iğneyim kim neden saplamış bir kenara bırakıyorum, iyi niyetle olmadığı kesin. Benim konuşmalarımdan, icraatımızdan birileri hoşlanmıyorsa "Müftü efendiye biraz sıkıntı verelim" diye düşünmüş olabilir. Allah onları affetsin” dedi.

Türk Diyanet Vakıf- Sen Niğde İl Başkanı Ruhan Kara, mindere iğne konulmasını kınadı. İğne konulmasının büyük bir terbiyesizlik olduğunu belirten Kara, “İlimize hizmet için gelmiş olan ve bugüne kadar ilimize yaptığı hizmetleri sayılmayacak kadar çok olan, arkadaşlar arasında fark gözetmeden hareket eden ve görevlisine gerekli değeri veren bir hizmet adamına, bir daire amirine, bir İl Müftüsüne yapılan bu olayı kınıyoruz. Mehmet Özlen hocamızdan Niğdemiz ve camiamız adına defalarca bu olaydan dolayı özür diliyoruz” diye konuştu./hürriyet