Teknolojnin nimetlerinden yararlanan Yenipazar İlçe Müftülüğü, Merkez Çarşı Camii vaaz kürsüsünde bilgisayar ve projeksiyon cihazı ile her gün öğle namazından önce sinevizyon eşliğinde cemaate görsel Kur" an-ı Kerim ve mealini veriyor. Konu ile ilgili yaptığı açıklamada cemaatin sayısını katladığını söyleyen İlçe Müftüsü Mustafa Aydın: "Bu faaliyetimizden hem biz hem de cemaatimiz çok memnun. Yenipazar İlçemizde bir ilki gerçekleştirdik" dedi.
Müftünün sinevizyon projesini beğenen ve takdirle karşılayan cemaat cami imamının önderliğinde kendi aralarında para topladı. Projeksiyon cihazını 870 TL'ye mal eden Müftü Aydın, teknolojiyi kullanarak cemaatin ilgisini çekmeyi başardı. İlçe Müftüsü Mustafa Aydın yaptığı açıklamada,"Teknolojinin bu kadar gelişip baş döndürücü bir hale geldiği dönemde biz de buna kayıtsız kalamazdık. Düşündüm, hem göze hem kulağa hitap etsin diye cemaatimizle bunu paylaştık ilgi gösterip kabul ettiler. ilk etapta projeksiyon aleti aldık. Her gün Öğle namazından evvel 15 dakika önce camide cemaate Kur" an tilaveti ve manası altta sunumlu olarak verilmektedir. Bu çok etkili oldu, cemaatimiz bunu dile getiriyor. Programı takip etmek için ezandan önce camiye geliyorlar. Daha önce ezan okununca geliyorlardı. Bu şekilde teknolojiden faydalanıp hem göze hem kulağa hitap ediyoruz. Yenipazar İlçemizde bir ilki başlattık bütün arkadaşlarımıza teşvik olsun. Çok faydalı İleride vaazların bir kısmını da aynı şekilde sunum vaazları yapmayı düşünüyoruz Vaazdaki mesajların hedef kitleye ulaşmasını daha etkin şekilde sağlamış olacağız" diye konuştu.
Bundan sonra aynı sistemden Camii içerisinde yerleşik olduğu için hem umrecilerin , hem hacı adaylarının seminerlerinde sistemden yararlanma cihetine gidilecek , yine camii de yaz kursuna Yaz sezonunda camimize okumaya gelen öğrenci kardeşlerimize de görsel olarak Kuran eğitimi vereceğiz hem de cemaatten gelen talep üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, "Camide Kuran Eğitimi" programı kapsamında akşamları da camiye kursa gelen vatandaşlara yönelik yine bu dijital sistemle eğitim vereceğiz, aynı şekilde teknolojinin imkanlarından kursiyerlerimizi de faydalandıracağız” dedi.
İlçe Müftülüğünün başlattığı Bilgisayar ve projeksiyonlu hizmetten çok memnun olduklarını söyleyen cami cemaati görsel eğitimin öğrenmelerinde çok büyük katkısı olacağını kaydettiler. İlçe Müftüsü Mustafa Aydın "a teşekkür ederken vatandaşlar, "Hepimiz burada Camii ye daha erken geleceğiz bu sistemden istifade etme yoluna gideceğiz kurslara katılacağız, yazın çocuklarımıza doğru dinin öğretilmesi sağlanacak” dediler.