Yenipazar İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Yenipazar Şubesince Mevlid Kandili münasebetiyle düzenlenen lokma hayrı büyük ilgi gördü. Merkez Çarşı Camiinde gerekleştirilen lokma hayrında kazan kazan lokma dökülüp vatandaşlara dağıtıldı. Akşam da yatsı namazından öncede Mevlid Kandili programı düzenlendi.
Mevlid Kandili"nin önemi hakkında bilgiler veren İlçe Müftüsü Mustafa Aydın, bu münasebetle yapılan etkinliklerin birlik ve beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekişmesine vesile olduğunu söyledi. Aydın, “Yüce Yaratıcının Kuran-ı Kerim"de "yüce bir ahlak üzere" olduğunu belirttiği ve tüm insanlara rahmet elçisi olarak gönderdiği, peygamberlik zincirinin son halkası olan Sevgili Peygamberimizin hicri takvime göre doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlid Kandili"ni bu gece yani Pazartesi gününü Salı"yı bağlayan gece idrak ediyoruz” dedi.
Hz. Peygamberin; yaşantısı, örnek ahlakı ve toplumun aydınlanması için bir ışık, bir hidayet rehberi, alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber olduğunu kaydeden Müftü Aydın “Hz. Peygamber, tüm insanlığa bir kurtuluş ve diriliş çağrısı yapmıştır. İşte Mevlid Kandili ve diğer mübarek gün ve geceler, bu çağrıyı gönlümüzde, zihnimizde ve hayatımızda diri ve canlı tutmak adına fırsat günleridir” diye konuştu.
Yenipazar Müftüsü Mustafa Aydın, konuşmasının devamında “Dünyanın sanal ve geçici meşgalelerinin ve sonu gelmez heveslerinin bütün hayatımızı ve geleceğimizi ipotek altına aldığı modern dönemde, Rabbimizin rahmet yüklü mesajı Kur"an-ı Kerim"i ve âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamberimizin Sünnetini daha iyi anlamaya, bunun için de gönlümüzü Kur"an"a açmaya ve Sevgili Peygamberimizin örnek hayatını ve ahlakını rehber edinmeye ne kadar çok ihtiyacımız var” diyen Müftü Aydın, “Öyleyse Mevlid Kandili"nde Kur"an"la ve Peygamberimizin Sünneti ile buluşalım, onları evimize misafir edelim, Peygamber Efendimizi daha yakından tanıyalım, çocuklarımızı O"nun sevgisi ile yetiştirelim, Kur"an-ı okuma ve anlamayı ibadet, yaşamayı hayatımızın gayesi edinelim” ifadelerine yer verdi.