Didim İlçe Müftülüğü ve Didim Ticaret Odası işbirliğiyle Araştırmacı-Yazar Mustafa Turan'ın konuşmacı olarak katıldığı “Kutsal Belde ve Sanal Alemde Umre” konulu Konferans Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Konferansa Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, AK Parti Didim Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Bayar ile çok sayıda Didimli katıldı. Konferans Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından dualar okundu.
Konferansta konuşan Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat Mevlit Kandilinin idrak ettiklerini belirterek, “Bugünkü düzenleyeceğimiz konferansımızda değerli hocamızın katkılarıyla kutsal toprakları hissedeceğiz. Bu anlamda dinimizce de seyahat etmek önemli, bir yerleri gezmek görmek ve Yüce Allah’ın büyüklüğünü de görmek bu anlamda hayırlıdır. Bugünkü konferansımızda kutsal yerleri önemini dinleyeceğiz.”dedi.
Konuşmanın ardından etkinlik çerçevesinde çocuklar tarafından şiirler ve hadisler okundu. Araştırmacı-Yazar Mustafa Turan slayt eşliğinde Mekke ve Medine’deki bulunan kutsal yerlerin özellikleri ve önemi hakkında bilgiler aktardı.