Efes Sinemasında gerçekleşen “Küresel Emperyalizm ve Çanakkale” konulu konferansı izlemeye gelenler arasında İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan, Söke İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, CHP İlçe Başkanı Sevim Şahin, Müftülük personeli de vardı. Vatandaşların katılımın az olduğu konferansın açılışında konuşma yapan Söke İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, sitemde bulundu.
Konuşmasında Çanakkale"nin bir destan, bir zafer olduğunu dile getiren İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, Çanakkale"nin bir irade, bir inanç olduğunu söyledi. Haliloğlu konuşmasında; “Çanakkale"yi bilmeyenler ne Türk"ü ne de İslam"ı bilirler. Çanakkale"yi anlamadan çocuklarımızın yarınları anlaması ve geleceğe hazırlanmaları mümkün değildir” dedi.
“Nüfusu 60 bini geçen Söke"ye ne denmeli” diye soran İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, konferansa katılımın ve ilginin az olmazı karşısında; “Çanakkale ruhunu kaybediyor muyuz diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz” diye konuştu.
“Küresel Emperyalizm ve Çanakkale” konulu konferans"ta Celal Bayar Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik konuştu. 1980 yılında Araştırma Görevlisi olarak göreve başlayan, 1990 yılında Prag Üniversitesi"nde yardımcı Doçent olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Çelik, konuşmasının başında Çanakkale Savaşı ve Zaferinin doğru algılanabilmesi için farklı bir bakış açısı sunacağını söyledi. Prof Dr. Mehmet Çelik Çanakkale"yi en güzel Mehmet Akif Ersoy"un Çanakkale Şiiri"nin anlattığını ifade etti.