Kişisel hayatımızda dindarlığın, sosyal hayatımızda huzur, dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, mağfiret ve bereket mevsimi Ramazan ayına bugün akşam kılınacak Teravih Namazı ve yarın tutulacak oruç ile başlayacağını hatırlatan İl Müftüsü Hıdır Bayrak, ramazan ayında gönüllerin yumuşadığını, rahmet kapılarının açıldığını dile getirdi.
Açıklamasında "Ey iman edenler! Allah"a karşı gelmekten sakınmanız için Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı" ayetinin mealini hatırlatan Bayrak “Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı ve mükafatlarının sınırsız olarak verildiği Ramazan ayını çok iyi değerlendirmeliyiz. Özümüze dönerek, geçen günlerimizi sorgulamalı, hata ve günahlardan temizlenme isteğimizi artırarak kendimizi yenilemeyi ve güzel davranışları artırarak, geçici ve olumsuz alışkanlıkları da terk ederek mübarek ramazan ayımızdan arzu edildiği şekilde yararlanmaya çalışalım” dedi.
İl Müftülüğü olarak Ramazan ayında hedeflenen bu beklentilerin tahakkukuna katkı sağlaması açısından planladıkları faaliyetler hakkında da bilgi veren İl Müftüsü Hıdır Bayrak, “Merkez Bey Camiinde öğle namazı ve teravih namazından önce, kasaba ve köylerimize yönelik va"z ve irşad programları yapılacak. Bayanlara yönelik va"z ve irşad programları, Kemer, Evliya Çelebi, Akmescit, Mevlana, Hacı Fevzi Bey, Şerbetçi, Veysel Karani,Umurlu Çarşı, Çeştepe Beldesi Camilerinde her hafta Perşembe günleri saat 14:00"de olacak. Hatimle teravih namazı Merkez Ramazan Paşa Camiinde kılınacak. Grup mukabelesi, Merkez Ramazan Paşa Camiinde Umurlu Bölge Yatılı Kuran Kursu öğrencileri tarafından her gün ikindi namazından önce okunacak. Bey Camii ve Ramazan Paşa Camiinde her gün ikindi namazından sonra bayanlara yönelik mukabele; Kur"an Kurslarımızın bulunduğu camilerimizde Bayan Kuran Kursu Öğreticilerimiz tarafından her gün saat 10.00"da okunacak. Merkez Kasaba ve bütün köylerimizdeki bütün camilerde uygun görülen vakitlerde mukabele okunacak. Bu vesile ile; Ramazan ayının İlimiz, ülkemiz ve İslam Aleminin huzur ve saadetine, insanlığın barış ve esenliğine katkı sağlamasını Cenab-ı Allah"tan niyaz eder, hayırlı ramazanlar dilerim” ifadelerine yer verdi.